(286) Krůtí roláda

plátek krůtího masa
slanina na plátky
plátkový sýr
listový špenát
česnek
pepř
sůl
Krůtí maso naklepeme, osolíme, opepříme. Poklademe plátky slaniny, na to dáme plátky sýra, spařený špenát a nakonec tenoučké plátky česneku. Zarolujeme a převážeme. Ještě trochu osolíme a opepříme a dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme ( já peču zpočátku zakryté alobalem).
Tuto roládu máme rádi s bramborovou kaší.
Já jsem roládu tentokrát posypala kořením magicky nazvaným Čarodějka, které jsem si koupila minulou sobotu na Floře Olomouc.

Recept poslala: lida.f

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (286) Krůtí roláda

  1. bozena.fialova napsal:

    Rolády dělám moc ráda z krůtího, vepřového i hovězího masa, naplním dle fantazie a momentálního obsahu ledničky a výsledek je vždy velice jedlý. Ale mám prosbu – když jsem dala sýr, vždycky si našel ze sebelépe zavinuté rolády cestu ven. Jak ho přemluvit, aby zůstal tam, kde má být? Díky za radu.:-)

  2. lida.f napsal:

    Možná dát 30% eidam, ten nevyteče. Když ho dělám smažený, ještě nikdy nevytekl. Ale je fakt, že chuť nic moc.

  3. bozena.fialova napsal:

    Děvčata, všem děkuji za rady a hřeje mě vědomí, že s neposlušným sýrem máte i Vy své zkušenosti. 🙂 🙂

  4. Jiřina napsal:

    Teda Jani, ty vždycky trefíš do černýho 🙂

  5. Katyp50 napsal:

    30% eidam bych nedala asi ani do jídla neb to pro mne není sýr, ale jakási prapodivná chemická tuhá hmota. Používám do rolád mozzarellu, ta nevyteče. Nebo halt sýr vyteče a ochutí tu šťávu, vždyť je to vlastně jedno, pak s ní polijeme přílohu.

  6. Katyp50 napsal:

    Jj, stojí to za vyzkoušení. Občas koupím takový ten blok, ne ty kulaté, ty jsou zbytečně drahé. Já tento sýr mám moc ráda. Kostky mozzarelly, na kousky rajčátka, bazalkové lupínky, italské bylinky, trochu octa – nejlépe vinného, olivový olej, promíchám a salátek je na světě.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..