daňčí kýta
kořenová zelenina
cibule
slanina (špek)
hladká mouka
nové koření, tymián, pepř
červené víno
vývar
brusinkový kompot
brusinová marmeláda
Na oleji nechte zpěnit cibuli, přidejte kořenovou zeleninu a
nakrájenou slaninu.
Po chvíli vložte do kastrolu daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo.
Maso vyjměte, přidejte mouku a zlehka opražte.
Přidejte koření (nové koření, špetku tymiánu a pepře) a podlijte vínem.
Vložte maso a vše jen velmi zvolna duste. Vývar nebo vodu přilévejte dle potřeby.
Přibližně v polovině dušení přidejte brusinkový kompot a marmeládu.
Když maso změkne, nechte vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú nechte odležet do druhého dne.
Pozn.: nemajíce brusinkové marmelády, dala jsem pouze sušené brusinky, které jsem trochu rozvařila.
Vyzkoušela Jana Macůrková
vypadá to moc pěkně…drahý dělal jelena na smetaně a holky, tak skvělou omáčku jsem dlouho nejedla, měl to velice dobře poladěné…k tomu byl karlovarskej knedlík..jedli jsme to 3 dny a byla čím dál lepší…
Jelení kýta by byla – jestli nepůjčíš kuchaře, pošli apsoň jednu porci 😋
Jelení kýta by byla – jestli nepůjčíš kuchaře, pošli apsoň jednu porci 😋, knedlík stvořím👍
nezbylo..bylo to luxusní, ale recept poslat můžu..drahého ne..;-)
Recept pošli , zhodnotíme a kdyžtak vyhlásíme sbírku. (Tedy jestli není hrozně moc drahý, že by jsme to nedaly dohromady 🤔)
Šárka nám ho nepučí!! Pošle jen recpect…😥
A ještě avizuje, že je drahej – čili nejspíš by ani neprodala…. nedá se nic dělat… budeme se muset spokojit s receptem 😕
no jistě, že nepůjčím… 😉 …recept ano…
🤣🤣🤣
Já dělala před Vánoci kance na smetaně ….. a jaký byl? No skvělý, sežpapalo se celé 3 kg kance, 1,5 kg zeleniny, a nevím kolik smetany. 🙂