(2876) Králičí stehna po provensálsku

králičí stehna
špek
cibule
pepř
nové koření
provensálské koření
rajčata sušená + čerstvá
česnek
(olivový) olej
červené víno
sůl

 

Pokrájíme si kousek špeku a dáme pomalu dělat do hrnce. Na něj vložíme na proužky pokrájenou cibuli (4 malé),  sýpneme pepřem, novým mletým kořením, provensálskými bylinkami bez soli, přidáme 1 PL oliváče a 1 PL pokrájených sušených rajčat + 5-6 čerstvých malých datlových (na půlky rozkrojených) a  4 stroužky česneku na plátky.  Toto vše zarestujeme, až se to rozvoní.
Vložíme nahoru olejem pokapaná a jemně osolená králičí stehna   a dáme pod pokličkou do trouby na 160°  rozpálené péci.
Za 45 minut podlejeme červeným merlotem (1,5 deci) a odklopené necháme v troubě dalších 15 minut na 220°. Víno se zredukuje a zůstane skvělá šťavka se základem.
Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.

Poslala Sharka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2876) Králičí stehna po provensálsku

  1. lakysa22 napsal:

    Krtálík se u nás nevyskakuje – nešlo by to udělat z něčeho jinýho?? Ale ne, abych to musela honit…

  2. kvetula.v napsal:

    Zní to velmi lákavě. Momentálně králičí došlo, ale brzy (doufejme) bude, takže vyzkouším😋.. Doufejme, že na chuti moc neubere, když nedám víno🤔😎

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Hmmmmm, tak toho časem dám, opravdu 👍👍👍

  4. a.rena napsal:

    Tak nějak dělávám a je to mňam!

  5. Vera M. napsal:

    To je zase vzácný recept , díky .

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..