1 čínské zelí
1 červená paprika
cibule
konzerva tuňáka v oleji
nebo ve vlastní šťávě
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
Zelí nakrájíme na nudličky, stejně jako červenou papriku.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, které rozdrobíme na nudličky.
Smícháme s tuňákem, dochutíme solí a pepřem a pokapeme několika kapkami citronové šťávy.
Promícháme a necháme v ledničce asi hodinu rozležet.
Příloha: pečivo nebo chléb.
Další ze Salátové kuchařky (sešitové vydání) připravila Jana Macůrková
Dobré saláty můžu v jakémkoli množství.
To já taky, ale já bych určitě vynechala cibuli, syrovou (ani jen spařenou) prostě nemůžu.
Já taky , čím větší mísa , tím líp 🤗
Vzhledem k tomu, že z duše nenávidím čínský zelí, nemůžu do debaty. Ale cokoliv s tuňàkem je určitě dobrý. 😉
Já bych se zase obešla bez tuňáka.
já bych spařila cibuli a dala vařenou tresku v páře..no prostě jinej salát 😉 ..tuňáka z konzervy dávám do špagetový omáčky a na pizzu…
Taky tuňáka nemusím, tu vařenou tresku bych brala.