(2804) Tuňákový salát

1 čínské zelí
1 červená paprika
cibule
konzerva tuňáka v oleji
nebo ve vlastní šťávě
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
Zelí nakrájíme na nudličky, stejně jako červenou papriku.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, které rozdrobíme na nudličky.
Smícháme s tuňákem, dochutíme solí a pepřem  a pokapeme několika kapkami citronové šťávy.
Promícháme a necháme v ledničce asi hodinu rozležet.
Příloha: pečivo nebo chléb.

Další ze Salátové kuchařky (sešitové vydání) připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2804) Tuňákový salát

  1. jarybarka napsal:

    Dobré saláty můžu v jakémkoli množství.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Vzhledem k tomu, že z duše nenávidím čínský zelí, nemůžu do debaty. Ale cokoliv s tuňàkem je určitě dobrý. 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..