1/2 másla
3 lžíce moučkového cukru
1 kostka kaštanového pyré
1 vanilkový pudink
3 dl mléka
Z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Máslo, moučkový cukr a kaštanové pyré spolu utřeme a přimícháme do vychladlé kaše. Natřeme na vychladlý moučník.
Připsala Květoslava
Kaštanům jsem nějak nepřišla na chuť, ale věřím, že to bude vynikající 🙂🙂
Kaštany jsem si nasbírali před pár měsíci pod lesem a upečené jsem jedla prvně v životě. A chutnalo mi.
Tak to já je ochutnala už před pár desítkama let – zajímalo mne, jak taková pochutina chutná , když jsem o ní tolikrát četla, ve filmech viděla, jak je na ulici babky horké do kornoutků sypou….
Neuchvátilo mne to, ani děti nadšením nejásaly. Pak jsem cca před 15ti lety koupila v akci mražené kaštanové pyré. Na krabičce byl výše uvedený recept a já se rozhodla dát kaštanům další šanci – v tom krému to nebylo špatné, ale nestalo se to hitem. Víckrát jsem nekoupila. Recept jsem ale nesmazala a když tenkrát byla poptávka po receptech z kaštanů, napsala jsem ho.
V dětství mi je máti kupovala. Měla jsem je ráda. Později jsem pekla krocana. Dělávala zvlášť tři nádivky, jednu klasickou, druhá byla s mandlemi a třetí s kaštany. Už dávno jsem nedělala, děkuji za vzpomínku.
Tak moje dcera pečené kaštany zbožňuje,já nechápu proč.Mně to chutí připomíná brambory,ovšem poněkud dražší….