(2915) Hrnkové knedlíky VZK 1419

aneb když na kynuté není čas…

1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek mléko
1 vejce
1 prdopeč (autorka jen půlku)
3 rohlíky,
necelá KL soli
(petrželka)

Smíchat mouku s mlékem, prdopečem, solí a žloutkem. Z bílků sníh, zlehka vmíchat, nakonec taky zlehka přimíchat nakrájené rohlíky (a petrželku). Plnit do hrnků vymazaných sádlem, vařit 20 – 25 minut pod pokličkou – špejle to jistí. Voda v hrnci by neměla sahat výš jak do půlky hrnků.

Do komentářů přidala Henriet

A já dodám: hrnky musí mít rovné stěny, jinak budou mít patvary nebo (v případě hrnku-soudečku) je nedostanete ven.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2915) Hrnkové knedlíky VZK 1419

  1. henriet13 napsal:

    Já právě z nedostatku rovných hrnků používám i menší čtvercové zapékací misky 🤷,nutný he ale velký hrnec…
    Foto moc hezký👍

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Občas dělám taky a pravda je, že chutnají opravdu skvěle. Dávám do hrnečků a krájím šikmým řezem na půl. Jsou skvělé a doporučuji i mladým kuchařkám. Tímto děkuji Henriet za zveřejnění 👍👍

  3. bozena.fialova napsal:

    Díky za recept, ten se bude mnohdy hodit. Práškové knedlíky dělám běžně a rovných
    hrníčků mám několik habadějů. Jen vynechám tu petrtelku. Příští týden mám v plánu
    rajdu, tak je hned vyzkouším. 🙂

  4. a.rena napsal:

    Hrnkové knedlíky dělávám hodně často, máme je rádi. Se sněhem vždy, s petrtelkou někdy a s práškem jak kdy a jak k čemu. S práškem jsou kypřejší a vůbec tam není cítit. Do tohoto množství stačí půlka. A abych se nemusela rozčilovat s hrnky, dělám je v silikonové formě na chlebíček. Jen se musí vařit 45 – 50 minut. Formu si ještě vymažu máslem a pod formu dám mřížku, aby byla voda i pod ní. Dělala jsem to i s hrnky.

  5. kvetula.v napsal:

    Přiznávám, že hrnkové jsem nikdy nedělala, ale potichu se tu bavím představou, jak by chlap vyvalil oči, kdyby k pečínce dostal hranaté knedlíky, nebo plátky „bábovky“ 😁😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..