aneb když na kynuté není čas…
1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek mléko
1 vejce
1 prdopeč (autorka jen půlku)
3 rohlíky,
necelá KL soli
(petrželka)
Smíchat mouku s mlékem, prdopečem, solí a žloutkem. Z bílků sníh, zlehka vmíchat, nakonec taky zlehka přimíchat nakrájené rohlíky (a petrželku). Plnit do hrnků vymazaných sádlem, vařit 20 – 25 minut pod pokličkou – špejle to jistí. Voda v hrnci by neměla sahat výš jak do půlky hrnků.
Do komentářů přidala Henriet
A já dodám: hrnky musí mít rovné stěny, jinak budou mít patvary nebo (v případě hrnku-soudečku) je nedostanete ven.
Já právě z nedostatku rovných hrnků používám i menší čtvercové zapékací misky 🤷,nutný he ale velký hrnec…
Foto moc hezký👍
Já na to mám extra hrnky, půllitrový, knedle jak kolo od vozu.
Občas dělám taky a pravda je, že chutnají opravdu skvěle. Dávám do hrnečků a krájím šikmým řezem na půl. Jsou skvělé a doporučuji i mladým kuchařkám. Tímto děkuji Henriet za zveřejnění 👍👍
Není zač ☺️
Recept jsem vyloudila od mámy nejlepšího kámoše mého muže a je fakt, že se mi ještě nikdy nepovedly tak, jako ty její, a to jsem je dělala už hodněkrát…
Díky za recept, ten se bude mnohdy hodit. Práškové knedlíky dělám běžně a rovných
hrníčků mám několik habadějů. Jen vynechám tu petrtelku. Příští týden mám v plánu
rajdu, tak je hned vyzkouším. 🙂
Ten prdopeč v tom není nutný, já dělám bez něj, jen se sněhem.
Není nutný, ale mohla by Boženka hodit svůj na klasické nehrníčkové knedle? Od té doby , co dělám práškové livance dle Haderach , tak po drožďových nevzdychnu .
Věrko, který to byl recept na lívance bez droždí? Díky
Heňo, 672.
Ááá, ano, ty dělám docela pravidelně, díky, Haderko
Při jedné návštěvě u dcery jsme je musely dětem dělat denně 🤣🤣.
Hrnkové knedlíky dělávám hodně často, máme je rádi. Se sněhem vždy, s petrtelkou někdy a s práškem jak kdy a jak k čemu. S práškem jsou kypřejší a vůbec tam není cítit. Do tohoto množství stačí půlka. A abych se nemusela rozčilovat s hrnky, dělám je v silikonové formě na chlebíček. Jen se musí vařit 45 – 50 minut. Formu si ještě vymažu máslem a pod formu dám mřížku, aby byla voda i pod ní. Dělala jsem to i s hrnky.
To je výborný nápad silikonová forma, mám ale jenom na bábovku, to by vypadalo ozdobně 😀
👍A proč ne? Klidně! V tom případě budou i dřív uvařené, to si budeš muset vychytat.
V babovkove formě peču nádivku ke kuřeti.
Přiznávám, že hrnkové jsem nikdy nedělala, ale potichu se tu bavím představou, jak by chlap vyvalil oči, kdyby k pečínce dostal hranaté knedlíky, nebo plátky „bábovky“ 😁😎
Nevím proč mě napadlo dělat v bábovkové formě nádivku a knedlíky ne.Zkusím.BRZO.