„Na tenko rozklepaný plátek telecí kotlety se osolí, opepří a sroluje do válečku spolu s listy šalvěje a pršutem nebo parmskou šunkou. Balíček se sepne párátkem a marinuje v bílém víně a olivovém oleji, pak se obalí v mouce a narychlo opeče na másle nebo na oleji. Hotová saltimbocca se podává s rýží, bramborami nebo těstovinami, plátky citrónu a rajčat a zpravidla se přelévá omáčkou, která se připraví tak, že se do výpeku přidá hovězí vývar, dezertní víno a kapary.“
Připsala Úsměvka.
Já se omlouvám, že zas pozdě. Věděla jsem, že se to blíží, ale podcenila jsem ukecanost. Ono to hodně poposkočilo…
To je trošku Babica, řekla bych – saltimbocca je z telecí svíčkový a neroluje se. Má se nakrájet na plátky, na každý kousek položit plátek parmské šunky a lístek šalvěje a naplacato spíchnout párátkem, jako když to chcete přišpendlit.
znám to,jak to popisuješ…a je to moc dobré..
Šušpendliky bych měla, vývar taky, jen to telcecí jsem už dlouho neviděla.
v zeměkouli ho mají pořád, ale nějak mne neláká,ne kvůli ceně, jen se odhodlávám na vídeňský řízek v másle smažený…
A šalvějový lísteček ? Ten když nemáš , tak ti ani šušpendlíky nepomohou 😭.
Taky znám naplacato. Tahle varianta je něco nového