(2953) Játra s hřebíčkem na cibuli

játra (zvěřinová, vepřová, drůbeží)
cibule
hřebíčky
sádlo, máslo nebo olej
sůl
opražené mandlové lupínky nebo nudličky (nemusí být)

Játra očistíme, nakrájíme na větší kousky, drůbeží necháme vcelku.
Do nakrájených jater zapícháme po jednom hřebíčku. Na tuku osmahneme
do žluta drobně nakrájenou cibuli (nešetříme), na ní opečeme ze všech
stran játra, trošku podlijeme (ne moc, játra pustí šťávu) a na nejmenším
plameni dusíme do změknutí jater a rozdušení cibule. Nakonec osolíme.
Podáváme s rýží, opečenými brambory, hranolky, nebo jen s čerstvým
chlebem. Hotový pokrm můžeme před podáváním posypat mandlovými
lupínky nebo nudličkami.

Poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2953) Játra s hřebíčkem na cibuli

  1. lakysa22 napsal:

    Dobré je to, dělám na másle a ptž je nikdo jinej nejí, mám jen pro sebe. Hřebíčky nemám, nestačil by šeroubek?🤣🤣

  2. a.rena napsal:

    Já to zkusím s králičími játry, ať je změna. Určitě to bude luxusní.

  3. sharka.68 napsal:

    Já rád játra, totiž jíšku… miluju játra na slanině, na grilu,opečená, smažená, játrové knedlíčky..

  4. kvetula.v napsal:

    Dnes byla na přání játra v trojobalu. Tenké plátky vepřových jater jsem z jedné strany lehce posypala oreganem, obalila v mouce, osoleném vejci rozšlehaném s troškou mléka a asi lžičkou oleje, ve strouhance a smažila na směsi másla a oleje. Příloha vařené brambory. Vzorek nezbyl, foto není… Zato zbyly odkrojky (nižší části jater) v dostatečném množství, aby zítra mohly být v této úpravě s rýží 😋😎
    (hřebíčků máme dostatečné množství v různých velikostech 😉)
    Dotaz na Boženku – hřebíčky se odstraňují, nebo v játrech ponechávají?

  5. jarybarka napsal:

    Játra už jsem nedělala dlouho. A tyhle budou výborné.
    Jen co pojedu nakoupit.Píšu si.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Musí to být výborné, jako vše od Fialky …. ona má ty chutě vychytané 🥰
    Určitě vyzkouším, jen až budou domácí kuřjátra

    • kvetula.v napsal:

      JE to výborné!
      Trochu jsem se vyvztekala se „zatloukáním hřebíčků“, ale pak jsem našla ten správný grif a poslední kousky byly cobyťuk… Přípravou jsem se zdržela, takže byl oběd o pár minut opožděn a hladový 🐻 už mručel, fotit nebyl čas.
      Po hřebíčkách zůstala v játrech jen chuť. Měli jsme s rýží a nemělo to chybu😋😋😎

      • Vera M. napsal:

        Juj, tak teď jsi mě přesvědčila . Hřebíčková určitě jsem. Do sedmičky okurek při zavařování minimálně jeden – i dva kousky .
        Játra taky miluju , víkend se blíží a dám si batátové hranolky .
        V D js poprvé ochutnala od vnučky , normálně v troubě na papíře . Dělaly si s kamarádkou a nabídly . Bylo to opravdu wow

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..