4 vejce
4 lžíce oleje
4 lžíce cukru krupice
4 lžíce vařící vody
¾ hrnku (čajového) polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
4 banány
rybízová marmeláda
lehký krém nebo pařížská šlehačka
krém: 2 x kakaový pudink (uvařený ve 500 ml mléka s cukrem) po vychladnutí vyšlehat s 150 g másla a 100 ml šlehačky.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej, poté vmícháme polohrubou mouku, do které jsme přimíchali kakao a prášek do pečiva.
Pečeme v klasické dortové formě asi 15 – 20 minut, kontrolujeme špejlí, až se těsto nelepí.
Necháme vychladnout.
Korpus potřeme rybízovou marmeládou, naneseme asi 1 cm vrstvu krému, do kterého položíme plátky banánu.
Převrstvíme další slabou vrstvou krému. Na vrchu zdobíme buď pařížskou šlehačkou nebo opět krémem. Dozdobíme banánem.
Pekla Jana Macůrková
Tento dortík se musí okamžitě spapat . Banány jsou výborné a děti je milují . Ale rychle na vzduchu hnědnou . Dávám je raději jen dovnitř ( tam jsou taky citlivé ) a nahoru nějaké jiné ovoce nebo nic . Jen krém a postrouhanou čokoládu .
Takže žádná příprava dopředu , to se někdy časově nehodí
mívají ho v cukrárnách,od Pařížského se liší jen těmi banány a u nás se jmenuje Kubánský…
Kdyz kousky bananu omocis v pruhledne zelatine, vydrzi.
Jj, to jsem ještě nezkusila, ale opravdu často bojuju s časem , tak nacpu jen dovnitř
Věruš, určitě nebudou mít čas na nějaký hnědonutí! Dort nachystáš a těsně před podáváním tam ty banány dáš. Než se otočíš, nezbude ic..
Taky bych řekla, že v případě většího množství konzumentů to bude hned pryč. A když připravit dopředu, tak upečený korpus i krém v lednici vydrží. Na čančat už je to cobydup.
Co je opat krém. To neznám. Moje chyba. Ostatně, jak sladké nemusím, mezery mám velké.
Občas zákusek, ale to jen výjimečně.
Dik za upozorneni, to je preklep. „Opet…“
Jdu to opravit.
Aha, opět. Já přemýšlela opat krém? Zkrátka opatlámeme krémem?
To druhé mi připadalo zvláštní, ale proč ne.