Zbyl vám 1 knedlík, nebo jen pár plátků, se kterými si nevíte rady?
houskový knedlík
vejce podle chuti
olej nebo sádlo, sůl
zelenina
A tady myslím, že nemusím pokračovat.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Zbyl vám 1 knedlík, nebo jen pár plátků, se kterými si nevíte rady?
houskový knedlík
vejce podle chuti
olej nebo sádlo, sůl
zelenina
A tady myslím, že nemusím pokračovat.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Tak to je u nás oblíbené jídlo. Když dělám domácí knedlík (tady nekupitelný), často se knedlík sní spíš s vajíčkem než s původně ke knedlíku dělaným masem :-))) Kyselá okurka nebo jiná zelenina musí být.
Jo to je jídlo mého dětství a táta dělal knedlíkovou omeletu na sádle a s kvašákama to bylo žrádlo.Omlouvám se za ten výraz ale k tomu sedí.????
Neomlouvej se, u nás je to stejné. I když ho dělám málo – knedlík od omáčky zbyde málokdy, tak na sádle a se zeleninkou.
Wow, díky za připomenutí !!
Dnes mladí to neee, to fakt neee, když se jich zeptám , co mám dumaciho připravit … a přitom když to teda udělám , na sadle ?, cibulce , tak to snedi a mňam
U nás houskáče s vejce moc nejdou, ale babička je dělávala, osmažila na másle cibulku a teprve na ni dala knedle, trochu opekla a mrskla tam vajíčka. My máme raději bramborové, na menší kostičky nakrájené a opečené, a momentálně rajčatový nebo okurkový salát, v zimě kyselá okurka ?
Přesně takhle se dělával u nás a já ho tak dělám dodnes. Opečené kostičky knedlíků s osmaženou cibulkou – já ne na másle, ale na sádle. Pak rozklechtaná vajíčka s česnekem a bylinkami. Pak jsou 2 možnosti: jako omeletu nebo promíchat a osmahnout. Navrch sypu strouhaný tučný sýr.
Jo a neuškodí třeba tohle jídlo udělat na špeku nebo anglické slanince.
Knedlík s vejci, v mládí jsem ho nemusela, ale teď ho mám raději, než s omáčkou. Jsem sice sama, kdo ho miluje, ale to mi vůbec nevadí. S okurkou, salátem a třeba i s kompotem, všechno můžu a ráda…