(2971) Zeleninová polévka s krupicovými noky

1 mrkev
jedna petržel
kousek celeru
listová petrželka
máslo
sůl

Zeleninu nastrouháme nahrubo.
Na pánvi rozehřejeme máslo, zeleninu na ní opražíme, přidáme sůl.
Zalijeme vařící vodou a necháme asi 10 minut vařit.
Do hotové polévky přidáme zelenou petrželku a na talíři hotové krupicové noky (viz recept 2961).

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2971) Zeleninová polévka s krupicovými noky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak přesně takovou polévku, jen bez noků, jsem kdysi dělala bejvalýmu poránu jako vyprošťovací. 🙂

  2. IvaC napsal:

    Mám ráda takovéto zahoustlé zeleninové polévky,jen místo noků,někdy,dám krupičku a vajíčko,nebo ty nočky udělám přes síto na halušky,mám na ni teď chuť….

  3. lakysa22 napsal:

    Takovou má rád vnouček, říká jí „kapánková“, jen té zezleniny je tam trochu víc..

  4. jarybarka napsal:

    Taky bych si dala.Jsem polévková.S kapanim nebo noky jsou fajn.

  5. 60anda napsal:

    U nás doma v ní plaval ještě kmín a ten já nespolknu. Tak teď dělám bez něj, nebo dám drcenej, je to taková rychlovka.

  6. BOYE napsal:

    Jak mám teď období, ve kterém vařím jen z věcí, které byly běžně k dispozici na venkově před sto a více lety, je tahle polívka přesně ono. A i když už petržel leze ze země, u nás je doba plevelová a tak zelený tam budou popence, husí nohy a podobná botanická havěť.

  7. Jiřina napsal:

    Takovou polévku máme moc rádi, někdy dávám nočky, někdy zahustím červenou čočkou, ale na másle zeleninu opražím vždycky. Taky jí říkáme kapánková…

  8. a.rena napsal:

    Už dlouho nebyla. Husté zeleninové mám ráda.

  9. adela.adale napsal:

    Do podobných polívek dělávám takové krupicové „drcky“ – na kousku másla lehce opražit krupici dozlatova – na jedno vejce cca hrst – zalít rozšlehaným vejcem a nechat jen zdrcnout, případně oddělit menší kousky. Krátce povařit.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..