(2978) Květákový nákyp II.

1 velký květák
4 vejce
300 ml mléka
200 g krupičky
1/2 prášku do pečiva
sůl
pepř
Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě hodně do měkka.
Rozmačkáme na hrubší kaši.
V míse smícháme žloutky, mléko, krupičku, do které jsme rozmíchali prášek do pečiva a sníh ze 4 bílků.
Přidáme květák, dosolíme, opepříme a promícháme.
Směs nalijeme na pečící papír  a pečeme do zčervenání a až se hmota nelepí na špejli.
Podáváme jako přílohu k masu nebo se zeleninovým salátem. My toto můžeme i samotné a studené i teplé.

Připravila jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2978) Květákový nákyp II.

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Já teda sníh zásadně vždycky až jako poslední a jen lehounce promíchávat.

  2. henriet13 napsal:

    To se mi líbí, možná bych to ještě posypala sýrem 👍

  3. sharka.68 napsal:

    do nákypu sekám růžičky na drobno, ale už je nevařím..přidávám i tu mladou,zelenou květákovou nať, (nebo petrtelku) krupice dám méně a přidám trošku vinného prdopeče, sníh do tuha až nakonec a k soli a pepři ,muškátový květ..peču v keramice, vymažu máslem a vysypu strouhankou..dobré je přidat i pomleté uzené,když ho máte kousek… 😉

  4. IvaC napsal:

    Promiňte,ale ten nákyp,který jsem nikdy nedělala,vypadá jako drobivá,suchá buchta…

  5. Vera M. napsal:

    Já dělám 1849 od Sharky , ten je 😎

  6. lakysa22 napsal:

    Nákyp jsem nezkoušela, miluju smaženej, z drobků uhňácám placičky. Ti moji nevděčníci mi je chodí už..papávat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..