patizon
cukr
sůl
ocet
voda
cibule
nové koření
vavřín (bobkový list)
celý barevný pepř
Plátky patizonu usmažíme v trojobalu a připravíme nálev na pečenáče (nebo na jaký jsme zvyklí k okurkám) z cukru, soli, octa a vody a vyčkáme, až zchladne. Mezitím do sklenice naskládáme „řízky“ proložené na kolečka pokrájenou cibulí. Přidáme nové koření, vavřín a celý barevný pepř a zalijeme připraveným vychladlým nálevem obsah sklenice, který necháme dva až tři dny zaležet v lednici.
Do komentářů připsala sharka68
Vám sem dám urychlovák a zlepšovák..kašlete na trojobal..dejte je jemně potřené olejem a sýpnuté nějakým dobrým kořením upéct do trouby, cibuli zblanšírujte a pak to proskládejte dál dle návodu a přelejte „lákem“…
(no prostě nebyla strouhanka) 😉
Určitě budou dobré obě varianty. 😋
Teď už jen napjatě čekáme, jestli přijede „náš“ trhovec s čerstvou vlastní zeleninou. Loni měl i výtečné patizony, tak by se recept šikl. Jen jezdí v pondělí a začíná v květnu. Teď ale budou 2 pondělky svátky, tak nevím 🤔
Patizon joooo! Ale dosipud jsem znala jen v troj oblu, se zakysankou,..mňam!
Zatím si můžeme udělat takto cuketu :-))
nejlépe žlutou…nrbo mladou křupavou zelenou