400 g mleté směsi hovězího a vepřového masa
1 cibule
50 g másla
200 – 400 g hub
200 ml kyselé smetany
hladká mouka
sůl a pepř
2 lžíce oleje na opečení
Očištěné houby pokrájíme na plátky a podusíme na poloviční dávce másla.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na zbývajícím másle a současně se solí, pepřem a 2 lžícemi smetany přidáme k mletému masu a dobře promícháme.
Ze směsi vytvoříme placičky, obalíme je v mouce a opečeme na obou stranách na oleji.
Přidáme houby, vše podlijeme zbývající smetanou a ještě asi 15 minut podusíme.
Jako přílohu jsem zvolila noky z dýně hokaidó a brambor.
Inspiraci jsem čerpala z Dadalovy kuchařky
Jana Macůrová
Já jen koukám , že ty noky Jana vykrajovala , aby byly ozdobné . Strááášně nerada vykrajuju , to je moje slabina . Kde mají být kolečka , nakrájím čtverečky a všelijak to šidím , jen ať nemusím vykrajovat 🤣
Mleté maso s houbama (sekanou, karbanátky) dělávám, ale nikdy mne nenapadla kombinace mletý řízek+ houbová omáčka. Maso na mletí i houby ještě v mrazáku mám, že bych zkusila? 🤔😎
Mlety maso – kulicky s rajcatovou majdou…se smetanovou ..s houbovou…sekana na smetane misto svickove…to je tady v regionu bezne…
Sekaná svíčková se taky dělá – omajda – a je to výtečné . Vyzkoušíme . Já nyní vařím kulajdu z kopru z tržiště. Takže sekaná se odkládá
Sekanou svíčkovou dělávám a taky ostřejší rajskou (jako k plněným paprikám). Ta houbová mne prostě nikdy nenapadla no…
Kopr jsem včera zasela do květináče. Chci letos zkusit místo truhlíku postupně do květináčků na přímou spotřebu. Sehnala jsem nějakou odrůdu mini, co prý hodně větví a je spešl do truhlíků, tak jsem zvědavá😎
Vyfot pytlík
děkuju….