(3007) Zadělávané dršťky II.

1 větší cibule
2 lžíce oleje nebo sádlo
hovězí vývar
muškátový oříšek (květ)
špetka majoránly
vařené hovězí dršťky
smetana
pepř
sůl
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na tuku. Zalijeme hovězím vývarem a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme a přidáme drcenou majoránku.
Potom přidáme nakrájené dršťky, jemně nastrouhaný muškátový oříšek nebo květ.
Přilijeme smetanu a zahustíme světlou jíškou (přidáváme postupně, aby se dobře rozvařila).
Podáváme s bramborem.

Babiččin recept našla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (3007) Zadělávané dršťky II.

  1. sharka.68 napsal:

    já bych to dopsala, hlavně kvůli novým nebo drš´tky nevařícím kuchatkám, napřed i ty předvařené drš´tky nechte 3x přivést k varu ve slané vodě a vodu vždy slijte a vyměňte.. v té čtvrté uvařte do měkka a nedávejt ejí moc, klidně občas přilijte, vyduste tak,aby v nich zbylo tak deci vývaru a potom dejte na tu dorůžova osmaženou cibulku..kterou máte ochucenou kořením (ten muškát ani ořech ani květ nedávám, dávám červenou papriku)jíška není potřeba,ta cibulka s deckou vývaru to zahustí sama, smetany jen tak, aby obalila ty dršťky..nemá to v omajdě plavat…a maďaři k tomu dávají nočky nebo chleba..u nás se to jí s houskovým knedlíkem..brambory nevylučuju,ale mě to s nimi nechutná…

  2. lakysa22 napsal:

    Nebijte mně! Já bych si tourofla jedině, kdyby Sharka poslala zvzůreček.. Vím, že to spoustě lidí chutná, ale vocutnat nedal nikdo, teda zatím..
    Já falešné dršťky z hlívy ústřičné – to je mňamka!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..