losos – maso
paprika (kapie)
cibule
rajčata (malá, pevná)
olej nebo rozpuštěné máslo
koření podle chuti (nepřehánět)
sůl
Lososa (filet) nakrájíme na kousky. v misce smícháme koření s olejem nebo rozpuštěným máslem (je jemnější). Zeleninu nakrájíme na silnější plátky.
Vše napichujeme střídavě na grilovací jehly.
Potřeme tukem s kořením a grilujeme cca 15 – 20 minut.
Dobrou chuť přeje Jana Macůrková a obsluha grilu – Vlastik.
Neděle.
Netvrdím, že to nebude dobré, ale mně by bylo na ty špízy lososa líto.
Ale jsou skvělý. Já bych teda dala spíš červenou cibuli, ale i tak. A vůbec nejlepší jsou jen losos a kolečka citronu a marináda.
My před měsícem místo lososa koupili pstruha lososovitého (dlouho trvalo, než jsem se odvážila) a usnesli jsme se, že nám chutná víc.
Fajn, że je tu Jana pořád s námi!
Jen bych potřebovala toho pomocníka, inkredence mám v lednici, i v kredenci👍
Tu cibuli si budu muset předpřipravit, protože na té jehle zůstane ještě živá, ne? A to bych nedala.
Po dvaceti minutách budeš mít asi cibuli hotovou, ale na tu rybu je to dlouho.
Anebo obráceně: za kratší dobu ryba bude OK, ale cibule ne. Ale každý to rád jinak.
Vůbec ji tam nemusíš dát. 🙂