rýže
tuňák
pórek
barevná paprika
olej
máslo
Na lžičce oleje poházím na jemné proužky nakrájený pórek (bílé i zelené) a nadrobno pokrájený kus kapie, nebo jiné barevné papriky – trochu chuti, hodně krásy. Hřeju přesně do chvíle, než obé trochu změkne, do momentu, než začne vonět smažením. Ale musí zůstat zelený, al dente. Pak vkládám (do vypnutého) kusy konzervovaného tuňáka normálka za studena. Když je ve vlastní šťávě, přidám kousek másla, je-li v oleji, tak trošku toho. Protože to jíme hůlkama, horkou rýži do misky, na ni hromádku pórkoryby.
Do komentářů propašovala BOYE.
Přiz ám se, že tuňáka z konzervy jenom na pomazánku. Nějak jsme tomu s manželem v jiné úpravě nepřišli na chuť. Ale snědla bych to, vypadá to lákavě. Můžu vidličkou? Hůlkami jsem se nikdy jíst nenaučila. V mých rukách si ty tyčky dělají co chtějí. 😉
Já se toho taky bála, ale nakonec jsem zjistila, že takový těstoviny s tuňákem vůbec nejsou špatný.
Konzervy tuňáka a nějaké těstoviny má dcerka doma jako JPZ (jídlo poslední záchrany) už přes 20 let, takže tu kombinaci znám. Tuňáka s rýží jsem ještě nezkoušela, ale když je dobrý s kuskusem, proč ne s rýží?
Reni, s tuňákem to mám stejně. A hůlky mi taky nějak nepasujou do ruky 🙂
s těstovinama- mašle,vrtule, hromada zeleniny a konzerva..jo,jednoou za čas…ale raději na pizzovým těstě s černejma olivama..
Já ne, ale dcera dává tuňáka na pizzu a v té kombinaci s jinými věcmi na pizze – sugo a zelenina – moc dobrý . Byla jsem příjemně překvapená