(301) Hokaidó brambory

Jedna dýně hokaidó
6 stroužků česneku
půl lžičky soli
koření nebo bylinky podle chuti (oregano, bazalka, tymián, rozmarýn)
1 lžíce oleje
Dýni oloupeme, „vypeckujeme“ a nakrájíme na větší kostky. V misce  smícháme sůl, prolisovaný česnek, olej a koření. Směs vmícháme do kostek dýně a necháme chvilku odležet. Na plech dáme pečící papír, na něj kostky vysypeme a pečeme asi 15 – 20 minut.
Příloha k masu místo brambor, nebo jen tak s hrnkem mléka.
Pozn: jak dýňovou polévku nějak nemusím, tak tohle mi zachutnalo. Jen manžel prohlásil, že česneku bylo málo a to můj domácí česnek pokládám za biologickou zbraň.

Recept mi poskytla: Sylva

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (301) Hokaidó brambory

  1. jarybarka napsal:

    Koupím a zkusím vypadá to pěkně polívku dýňovou já ne e ale tyhle brambory mě lákaji .

  2. 60anda napsal:

    Není třeba loupat. Peču i s kůrou, pak se tak rychle nepřepeče.

  3. BOYE napsal:

    Hokaidó je úžasná. A ze všeho nejradši jí mám pečenou s kuřetem – kusy (neoloupané) přihodím ke konci pečení k masu a pak je to mana! A vystydlá snad ještě lepší 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..