(3022) Zapečené žampiony se zeleninou

3 portobella naplněna 7 dkg uzené šunky a dobrý sýr, také 7 dkg. Potom na veliké kusy 1 cuketa , 1 paprika červená a 8 cherry rajčátek.
Na zeleninu jsem kápla olej , předtim sůl a grilovací  kořeni bez glutamátu.
Dole i nahoře pomačkaný namočený pečící papír, 45 minut nechala měknout, pak jsem chtěla papír odstranit, ale raději jsem ho ještě dalších 15 min ponechala. Jídlo sice bez přílohy, ale super. Cuketa to tam vynahradí.

Poslala Věra a píše: „Možná by mohlo přijít mocmoc receptů, co máme upéct-udusit namísto v troubě v remosce. Budu vděčná za každý nový nápad.“  Tak posílejte. 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (3022) Zapečené žampiony se zeleninou

  1. sharka.68 napsal:

    vynechávám sýr a maso a dávám k tomu rozmarýn,tymián,bílej drcenej pepř a oloupané stroužky česneku.citron na osminky trochu pomačkaný i s kůrou a 3 minuty před podáváním, přihodím černé olivy a dosolí si každý dle své chuti..a cáknu olol…
    na misce vedle je nadrobená feta nebo sýr balkánského typu…
    zelenina musí být horká,ale ne rozměklá..a když jsou ty bylinky čerstvé..lahoda…
    dík Věrko,to jsou ty letní recepty…a jde to v remosce, když děláš jen dvě porce…troubu nezapínám..
    PS: mamka mi tvrdí,že doma je kuchařka-sešit-vaříme v remosce, že ho najde…tak pak naskenuju a zájemcům pošlu…

  2. Vera M. napsal:

    Já musela déle kvůli portobelům, nějak se jim nechtělo měknout .. tvůj recepice na zeleninu opět geniální , upeču si hned o víkendu . Miluju to a miluju remosku , vždycky je hodně šťávy

  3. jarybarka napsal:

    Věrko paráda žampiony a zelenina.To je skvělé.Mě by tam ta šunka a sýr vůbec nevadily.

  4. Vera M. napsal:

    Tohle jsem Helen poslala jen tak “ze srandy”, co mám k večeři . Neměla jsem tušení , že to zveřejní , musím si dát příště pozor 🙈👍🤣. Pjeruna . Ale hlavně je tam to moje přání, jestli byste nemohly posílat , co vaříte – pečete v remosce . Za to moc děkuji

    • kvetula.v napsal:

      Věruš, v remosce peču všechno co v troubě, protože zapínat troubu pro dvě porce se prodraží. Občas dělám i podobné kombinace, jako je tento recept – ušetří se nádobí i energie a i chuť je trošku jiná (stejně jako je rozdíl, když vaříš v papiňáku a obyč. hrnci). Jediné, k čemu se zatím odhodlávám, jsou moučníky – tam budu muset vychytat množství a čas, protože s teplotou se hýbat nedá.

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak plněné papriky dělám dost často, moc nám chutnají … sorry, teď mi došlo, že to nejsou plněné papriky 🤣🤣 Vypadá to nádherně, opravdu 👍👍

  6. adela.adale napsal:

    Věrko, v podstatě jak píše Květula: taky tam peču vše, co bych jinak dala do trouby. Mám na chalupě dvě, malou a velkou, a podle množství surovin vybírám i remosku. Ale dovolím si jednu radu – pokud by ses teprve chystala ke koupi: remoska má „vrchní zdroj tepla“, oproti pečence, která hřeje zespod. Tu má moje máma, ona si tam dělá pečenou zeleninu, nebo třeba i bramboráky, smažený celer, cuketu, květák… i s hranolkama zaráz.
    Já jsem v remosce dělala i chleba, když odešla trouba, koláče – ale není to vypečené zespod. A jinak klasika – maso, šunkofleky, zapečené brambory…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..