(3032) Vepřové kostky na hruškách a pivu

vepřové kostky
sůl
1 lžička drceného pepře (nejlépe zeleného)
2 lžíce oleje
4 menší zralé hrušky
1 sklenka černého  piva
1 lžíce medu
2 lžíce másla

Kostky osolíme, hojně opepříme a opečeme na oleji. Maso vyjmeme a uchováme v teple.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, rozdělíme na osminky a vhodíme do tuku po opečeném masu. Promícháme, opečeme, podlijeme pivem, přidáme med, máslo a opepříme. Vložíme zpět maso a podusíme, až hrušky změknou, ale zůstanou nerozvařené. Podáváme s brambory.
Obměna: místo piva můžeme použít sklenku bílého vína

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty, Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (3032) Vepřové kostky na hruškách a pivu

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tady mám technickou – pokud mají hrušky být měkké, leč nerozvařené, musí se maso napřed udělat skoro do měkka a hrušky přidat později nebo budeme mít vepřové kostky s hruškovou omáčkou.

  2. a.rena napsal:

    Pro ty, kdo mají rádi maso s ovocem, to nevypadá špatně. U nás by to neprošlo, výjimkou jsou jablka, ta ano. Nebude to jídlo moc sladké? Hrušky mají hodně cukru. Já totiž moc nemusím ani medové marinády.

  3. lakysa22 napsal:

    U nás b y hrušky neprošly z jendhoho důvodu : jak se nějaká objeví, je okamžitě sežpapapána. Takže k masu jen jablko, j e d n o u ananas, ten ale až v závěru😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..