vepřové kostky
sůl
1 lžička drceného pepře (nejlépe zeleného)
2 lžíce oleje
4 menší zralé hrušky
1 sklenka černého piva
1 lžíce medu
2 lžíce másla
Kostky osolíme, hojně opepříme a opečeme na oleji. Maso vyjmeme a uchováme v teple.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, rozdělíme na osminky a vhodíme do tuku po opečeném masu. Promícháme, opečeme, podlijeme pivem, přidáme med, máslo a opepříme. Vložíme zpět maso a podusíme, až hrušky změknou, ale zůstanou nerozvařené. Podáváme s brambory.
Obměna: místo piva můžeme použít sklenku bílého vína
Vyzkoušela Jana Macůrková
Tady mám technickou – pokud mají hrušky být měkké, leč nerozvařené, musí se maso napřed udělat skoro do měkka a hrušky přidat později nebo budeme mít vepřové kostky s hruškovou omáčkou.
Souhlas, jinak to nevypadá zle, ale byla bych hodně opatrná s tím medem.
My máme na zahradě jednu hrušku, nevím odrůdu, ale tou by zabil, jak je tvrdá.
Tak tu bych mohla přihodit klidně hned k tomu masu.
🤣🤣🤣
Tvrdé bývaly hrušky solanky, ty miluju 🙂
Pro ty, kdo mají rádi maso s ovocem, to nevypadá špatně. U nás by to neprošlo, výjimkou jsou jablka, ta ano. Nebude to jídlo moc sladké? Hrušky mají hodně cukru. Já totiž moc nemusím ani medové marinády.
Těžko říct – třeba to strhne to pivo. Ale tak chuť si člověk poladí…
U nás b y hrušky neprošly z jendhoho důvodu : jak se nějaká objeví, je okamžitě sežpapapána. Takže k masu jen jablko, j e d n o u ananas, ten ale až v závěru😋