1 sklenice VVŠ (recept 611)
cibule
trochu majolky
sůl
pepř
… a dál podle fantazie a lednice, zde byla použita:
1 zelená paprika (na drobno nakrájená)
1 rajče (dtto)
1 tavený sýr
zbytek tvrdého sýra (nastrouhat)
Všechno dáme do mísy a důkladně promícháme. Dobré je to taky s nastrouhanou kyselou okurkou.
Dělám pomazánky skoro ze všeho,ale z masa ve vlastní šťávě mně to nenapadlo.Spíš si ho dám na chleba i s tím sádýlkem ,na to cibuli a kyselou okurku a taky mňam
Pomazánku z vepřovky dělávám jako rychlovku většinou na chalupě. Přidávám cibuli, trochu sádla, sůl, pepř, a hořčici, někdy vejce natvrdo. Zeleninu či okurky spíše na ozdobu.
Pomazánky dělám prakticky pořád a každý další recept vítám s povděkem.
Ó, to znám a je to to dobrota převeliká. A už dlouho nebyla, tak dík za připomenutí.
Dělala jsem podobnou na Cyrila a Metoděje k obědu na topinky a k tomu můj rajčaťák z 10 kil rajčat :-D..té pomazánky byly 3 kila 😀
JAK se to míchá? Borovicí v rokli?
Pomazánky z masových konzerv občas dělám. Ať už se další přísady liší podle aktuální nabídky lednice, vždycky je výborná, buď s čerstvým pečivem, nebo namazaná na plátky veky a dozdobená třeba dílky rajčat a petrtelkou.
Zajímavá kombinace . Já ještě nikdy nedala ani majolku , ani rajče . Mám na to chuť , brzy si udělám , ale nemám svoji vlastní konzervu , tak použiju ve skle z obchodu …
Tou z LIDLu vůbec nc nepokazíš.
Já bych si to stejně asi obložila plátky rajčátek , už jsou skaďoučká , ale dát je přímo do pomazánky , to mě nenapadlo . Přitom do guacamole , tam se dávají automaticky
Pomazánky vždycky byly možností, jak levně nakrmit hodně hladových krků a díky různým kombinacím to vlastně nikdy nebylo stejné jídlo.
Vlastní masové konzervy jsem přestala dělat s ukončením výkrmu prasete domácího. V současné době je výjimka masovozeleninová směs (1869). Občas dělám pomazánku z vystydlého pečeného libovějšího bůčku. Vmíchat rajče, sýr ani majolku mne ještě nenapadlo. Díky za tip, bude obměna 😋😎