(3050) Pomazánka z vepřového ve vlastní šťávě

1  sklenice VVŠ (recept 611)
cibule
trochu majolky
sůl
pepř
… a dál podle fantazie a lednice, zde byla použita:
1 zelená paprika (na drobno nakrájená)
1 rajče (dtto)
1 tavený sýr
zbytek tvrdého sýra (nastrouhat)

Všechno dáme do mísy a důkladně promícháme.  Dobré je to taky s nastrouhanou kyselou okurkou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (3050) Pomazánka z vepřového ve vlastní šťávě

  1. IvaC napsal:

    Dělám pomazánky skoro ze všeho,ale z masa ve vlastní šťávě mně to nenapadlo.Spíš si ho dám na chleba i s tím sádýlkem ,na to cibuli a kyselou okurku a taky mňam

  2. adela.adale napsal:

    Pomazánku z vepřovky dělávám jako rychlovku většinou na chalupě. Přidávám cibuli, trochu sádla, sůl, pepř, a hořčici, někdy vejce natvrdo. Zeleninu či okurky spíše na ozdobu.

  3. jarybarka napsal:

    Pomazánky dělám prakticky pořád a každý další recept vítám s povděkem.

  4. a.rena napsal:

    Ó, to znám a je to to dobrota převeliká. A už dlouho nebyla, tak dík za připomenutí.

  5. sharka.68 napsal:

    Dělala jsem podobnou na Cyrila a Metoděje k obědu na topinky a k tomu můj rajčaťák z 10 kil rajčat :-D..té pomazánky byly 3 kila 😀

  6. bozena.fialova napsal:

    Pomazánky z masových konzerv občas dělám. Ať už se další přísady liší podle aktuální nabídky lednice, vždycky je výborná, buď s čerstvým pečivem, nebo namazaná na plátky veky a dozdobená třeba dílky rajčat a petrtelkou.

  7. Vera M. napsal:

    Zajímavá kombinace . Já ještě nikdy nedala ani majolku , ani rajče . Mám na to chuť , brzy si udělám , ale nemám svoji vlastní konzervu , tak použiju ve skle z obchodu …

  8. kvetula.v napsal:

    Pomazánky vždycky byly možností, jak levně nakrmit hodně hladových krků a díky různým kombinacím to vlastně nikdy nebylo stejné jídlo.
    Vlastní masové konzervy jsem přestala dělat s ukončením výkrmu prasete domácího. V současné době je výjimka masovozeleninová směs (1869). Občas dělám pomazánku z vystydlého pečeného libovějšího bůčku. Vmíchat rajče, sýr ani majolku mne ještě nenapadlo. Díky za tip, bude obměna 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..