dušená rýže (s kurkumou)
vařená brokolice
šunka od kosti + tlusté nebo slanina (kousek másla)
žampiony
Na pánvi rozškvaříme slaninu, případně přidáme kousek másla a orestujeme plátky žampionů. Přidáme kostičky šunky, drobné růžičky brokolice a dušenou (vařenou) rýži. Vše společně prohřejeme.
Poslala Květoslava: „Rýže zbyla od oběda, trocha vařené brokolice z předešlého dne. Byla to rychlá večeře a chutnala nám.“ 😉
Určitě to bylo moc dobré – mi nezbylo nic, tak celerové plátky v trojoblalu a brkaše, k tomu červená řepa. Pršíště mě můžeš pozvat, bránit se nebudu!
A že Tys pozvala na celer s červenou řepou? … Taky by nám šmakovalo😋
Věřím že jste si pochutnali.Navic to vypadá moc pěkně.Jsi zkrátka šikovná
tyhle rychlovky, co dům dal..jsou super…
Za takovýmto účelem si cíleně navařím přílohy o trochu víc, (jinak to dokážu tak, aby nezbývalo) a pak už jen dolaďuju. Odmítám strávit přípravou večeře tolik času, jako přípravou oběda, tak si takhle vypomáhám 😉😎
A co teprve já. Nemám ráda konzumovat zbytky , tak se musím držet , ale taky toho udělám na dvakrát ( nebo zavařím ). Jako vy a pak vznikne ta tvoje dobrota . Miluju brokolici . Teď se nějak vytratila z nabídky . Není v obchodě nikde . Zato mám denně okurkový salát a to sem nepatří … omluvuju se
Brambor, těstovin nebo rýže uvařím vždycky o trochu víc, něco na doplnění poskytne lednička, teď i zahrádka (už jsou cukety, první rajčata, okurky, co nevidět budou i fazolky) a vždycky to skončí jako směs nebo omeleta na pánvi. A pokaždé je to jedlé. 🙂
Nezapomenutelná šťastná léta, kdy jsem na zahradě sklízela keříčkové fazolky .
To jsem doslova na nich žila . Těch polévek , omáček a směsí . Salátů . Ooo, tys mi to teď připomněla a sezóna už vypukla . Snad přijde nějský váš oblíbený recept