tlusté uzené (anglická slanina)
lilek
sušená rajčata
sůl
vařená (dušená) rýže
kopr (bylinky dle obliby)
strouhaný sýr – volitelné
Na pánvi pomalu opékáme slaninu až se trochu vyškvaří. Pokud pustí málo tuku, doplníme. Přidáme pokrájená sušená rajčata a pokrájený lilek trochu posolíme a opékáme do změknutí lilku (oloupaný změkne rychleji). Vmícháme vařenou rýži, dochutíme. Na talíři posypeme bylinkami, případně strouhaným sýrem.
Rychlou, lehkou večeři, bez slaniny vhodnou pro vegetariány poslala Květoslava.
Já bych tam tu slaninu klidně dala – ať si zvykaj! Několikrát se mi stalo – tohle nejím, to bych do pusy nedala – a když neřeknu, co tam je tak si mlaskaj😋 samsozřejmě respektuju alergiky, to bych si nedovolila.
Jinak hurááá! Těším se na další recpectíky !
A že nepožaduješ vzůreček? Já bych si totiž dala s chutí celou porci.
U Květulky nikdy nic nezůstane….její 🐻 všechno zpracuje…
Doufám, že se nebude zlobit….
jupíííí, už mi ty repectíky začínaly chybět a vy všichni taky!!!
Zdravím všechny spolukuchařky, konečně se mi podařilo se přihlàsit. Vím, že se moc nezúčastňuji, ale bramboračku sleduji občas pravidelně, občas ne. Já už tolik nových věcí nevařím, máme nějaké zdravotní potíže, takže vařím spíš dietně. Mějt e se všichni pohodově. Někdy zase ahoj. Květa B.
🙂
Mi se ještě nepodařilo uvařit chutný “lilos”. Prostě neumím . Květko , to je výzva .
Jedině lilek umím vpašovat do skopové polévky Lamm a tam “jde”.
Dám lilku šanci . Fakt , rýži miluju a dlouho už jsem neměla . Díky za zajímavý recept