(3078) Zeleninová směs na topinky

1 kg rajčat
5 ks cibule
3 ks papriky
2 palice česneku
1 dcl oleje
1/2 dcl octa
6 lžic cukru
4 lžíce hořčice
1 lžíce soli
1/2 balíčku pepře

Vše nakrájet nadrobno, česnek prolisovat, péct na plechu na 200°, nechat vypéct a zhoustnout. Pak plnit horké do skleniček a na 5 minut otočit dnem vzhůru (já jsem dělala víc dávek a pro jistotu jsem zavařila). Peče se to asi 2 hodiny, ze začátku to pustí hodně šťávy, ale jak začne směs houstnout, je potřeba ji hlídat a často promíchávat. Z tohoto množství jsou tak 4 přesnídávkové sklínky.

Poslala Nella: „Třeba to někdo vyzkouší a zachutná mu to tak jako nám.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (3078) Zeleninová směs na topinky

  1. Vera M. napsal:

    Wow , to vypadá dobře ! Trošičku mě děsí to množství česneku , ale věřím a jdu na to .
    Jsou tam samé dobroty

  2. lakysa22 napsal:

    Ten pečenej česnek je jako mandle – dobrý to bude!

  3. jarybarka napsal:

    Já čerstvý česnek až na topinku.jak se znám šoupnu tam i cuketu a čilli

  4. sharka.68 napsal:

    když je všeho trochu, je to dobrej nápad….

  5. bozena.fialova napsal:

    Zkusím z menšího množství, ale vypadá to hodně jedle, takže následně asi budu vařit
    v množství podstatně větším. 🙂 Díky za recept.

  6. BOYE napsal:

    Jarybarka má recht. Čili tam určitě sedne. Tykev bych dala jakoukoli, protože té je vždycky dost. Jen je třeba pak dochutit. Jo a česnek dovnitř i na topinku.
    Moc hezkej nápad.

  7. Haderach Kwisatz napsal:

    Mám to v troubě. A ačkoliv foto bylo ilustrační, hlásím, že odpovídá. Kousky budou přiznané.

  8. Nella napsal:

    Musím potvrdit, ilustrační foto se opravdu velice podobá skutečnému vzhledu směsi po upečení. Tak snad bude chutnat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..