400 g hladká mouka
200 ml mléko
50 g cukr
špetka soli
máslo nebo Hera
1/2 kostky droždí
náplň: mák, rozinky, mléko, máslo, cukr
Z ingrediencí vypacujeme hladké nelepivé těsto, které necháme 1/2 hodiny kynout.
Mezitím si připravíme náplň: mléko ohřejeme k varu, přisypeme cukr, kousek másla a pomalu přisypáváme mák. Když je náplň dost hustá, přidám rozinky, odstavíme a necháme vychladnout. Pokud se nám zdá náplň málo hustá, můžeme přidat 1 – 2 vrchovaté lžíce jemné strouhanky.
Z vykynutého těsta vyválíme placku, potřeme mákem a srolujeme jako roládu. Na okrajích opatrně nařízneme a spojíme do kruhu. Potřeme máslem nebo žloutkem a pečeme do zčervenání a až se těsto nelepí na špejli.
Chutě nám opět dělala: Eliška M.
Jé, to je krásné sluníčko a buchta s mákem, co je lepšího 🙂
Vypadá to úžasně, ale mák nemůžu. Alergie.
Dělávám ho pravidelně na Velikonoce s ořechovou náplní.
Tohle s jakoukoli náplní je fakt ňamka.?