Rybí hlavy a odkrojky vařit s bobkovým listem a novým kořením a pepřem ( i s celou cibulí a 3 stroužkama česneku) do měkka. Scedit, maso obrat a dát stranou.
Vedle v kastrůlku na zarestované cibuli rozvařit rajčata a papriky a přidat mletou sladkou papriku .
Zalít rybím vývarem a provařit.
Do tohoto přidat na kousky pokrájené jikry a mlíčí a po 3 minutách probublávání přidat kousky masa – rybi obiračku, dosolit.
Poslala Sharka: „Podáváme s bílým pečivem nebo nasucho opečenými toasty.“
V původním textu stálo „odkrojky vařit s bojovým listem“ a „nasucho opevněnými toasty“.
Předpokládám, že opevněné tousty nějak souvisí s bojovým listem – Šárko, kdes to vařila? Jaká bitva se zrovna odehrávala kolem? 🙂
to překladač:-D ne já…přepisuje a já to po něm nečtu…:-D někdy je to zábavné…
😁😁seženu bojový list a opevním toasty… Tohle jednodušší je i rychleji hotové, tudíž pro mne lákavé. Ukládám, protože vařit budu nejspíš až budou prodávat ryby tady na sádkách, čili začátek prosince. Noooo kdyby se zadařilo… dala bych si hned😋😎
Hodně sleduji na Paprice maďarské pokrmy . Jsou velmi dobří kuchaři .
Na Halaszle mají údajně co kraj , to jiný recept . Dokonce u Balatonu na jiném břehu opět jiný recept . Tento vůbec neznám a Sharka by nevařila něco , co není vynikající .
Tak už jen sehnat rybičky , vnitřnosti , jak píše Květka
Tak já se omlouvám, ale tuto polévku ne-e. Pro mě by to byl boj i bez bojového listu. Nanejvýš bych se dokázala někde opevnit, abych nebyla vtažena k jídelnímu stolu.😉
Ježkovy voči! Já dneska měla celej den chuť na rybu. A když to konečně rozdejchám, nacpu se kimči s rejží a jdu mrknout sem, tak dostanu smrtelnej zásah. Šárucho, to ti nezapomenu! A až v pátek budu mít šanci koupit nějaký vodní tvory…
Jak se znám, tou dobou budu mít chuť na něco diametrálně odlišnýho.
tak já v pátek budu mít mladou kačenku ….:-D