1 kg brambor
2 cibule
100 g uzené slaniny
2 nožičky klobásy
1 zelená paprika
1 rajče
3 stroužky česneku
400 ml kyselé smetany
sůl
mletý bílý pepř
sádlo
Uvařené studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Slaninu nakrájíme na nudličky a na troše sádla necháme zesklovatět,
přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a chvíli opékáme. Pak přidáme
na kolečka nakrájenou cibuli, na kousky nakrájenou papriku a rajče,
osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek. Pekáč vymažeme
sádlem, na dno rozložíme nakrájené brambory, na ně rozprostřeme
klobásovou směs, hojně zalijeme kyselou smetanou a v horké troubě
zapečeme dozlatova.
Poslala Fialka
Pardon, dovolená.
Brambory !!! Kdykoli, kdekoli, s čímkoli – nebo i samotnè😋 teď jen dobrou klobásu.
Erteplí jen houšť!
Jo, a k obědu jsem si oloupala pár uvařených malých, opékala na másle, přihodila kousek cibule, nasekaný česnek a ve finále hrst nasekané směsky petrtelky a kopru. K tomu půl litru kozího kefíru. Lábuž… Ovšem večer jdu učit a kozí kefír jsem pozřela poprvé. Tak doufám, že výklad budu moci provádět ve standardní rychlosti. 🙂
Brambory na zimu jsou ve sklepě, jen co se ještě trochu ochladí, začne zapékací období. Díky za další tip 😋😎
Bramborové recety – variace nikdy nezklamou. Taky používám zakysanou smetanu na zapékání. Mňam!
místo papriky a rajčete, jsem dala hokaidici…na sychravé podzimní dny, které přijdou,to bude skvělá bašta….