Podlevočně to vychází asi takhle:
jeden díl celeru
dva díly mrkve
tři díly tykve
zelí podle chuti
Z přípravy BBQ (3097) zbyly odřezky zeleniny. Na troše cibule jsem je osmahla, místo koření vlila zbytek první marinády, zalila zeleninovým vývarem a přidala ještě kus hokaida. Když to všechno změklo, šťouchadlem na brambory jsem to trochu pohmoždila. Nakonec tam přišla hrst pokrájeného kysaného zelí a pár kusů žampionů opečených na kmíně a uzené paprice. To proto, že i bezlepkový vegetarián má rád zelňačku s klobásou. 🙂 Nakonec hrst bylin (celerová a petrželová nať a kopr). Někdo se smetanou, někdo bez.
Poslala BOYE
Mňam. Mám polívkovej absťák.Téměř celé leto bez polévek. Předevčírem byla hokajdová krémová.
Tato bude taky zahřívací a dobrá.Trochu jí nabrousím=přiostřím.
Vývar bude z uzeného a to snad nevadí.
Už se mi sbíhají sliny.
Určitě ostři. Náš zbytek marinády „stál za to“. Právě pro to koření, co bylo v ní. Hřálo to nahoře, uprostřed i dole…
Mám to podobně jako Eva. Od jara jsem také polévky nevařila, ale nyní, jak se ochlazuje, začínám mít na polévky chuť. Tahle zeleninová bude moc dobrá.
Taky jsme polévkoví. Budou variace na zel(e)ňačkové téma.
Zbytky marinády používám do omáček, ale proč ne do polévky? Začíná doba na husté zahřívací k večeři. Díky za inspiraci😋😎