(3102) Zel(e)ňačka

Podlevočně to vychází asi takhle:
jeden díl celeru
dva díly mrkve
tři díly tykve
zelí podle chuti

Z přípravy BBQ (3097) zbyly odřezky zeleniny. Na troše cibule jsem je osmahla, místo koření vlila zbytek první marinády, zalila zeleninovým vývarem a přidala ještě kus hokaida. Když to všechno změklo, šťouchadlem na brambory jsem to trochu pohmoždila. Nakonec tam přišla hrst pokrájeného kysaného zelí a pár kusů žampionů opečených na kmíně a uzené paprice. To proto, že i bezlepkový vegetarián má rád zelňačku s klobásou. 🙂  Nakonec hrst bylin (celerová a petrželová nať a kopr). Někdo se smetanou, někdo bez.

Poslala BOYE

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3102) Zel(e)ňačka

  1. jarybarka napsal:

    Mňam. Mám polívkovej absťák.Téměř celé leto bez polévek. Předevčírem byla hokajdová krémová.
    Tato bude taky zahřívací a dobrá.Trochu jí nabrousím=přiostřím.
    Vývar bude z uzeného a to snad nevadí.
    Už se mi sbíhají sliny.

  2. Imelda napsal:

    Mám to podobně jako Eva. Od jara jsem také polévky nevařila, ale nyní, jak se ochlazuje, začínám mít na polévky chuť. Tahle zeleninová bude moc dobrá.

  3. a.rena napsal:

    Taky jsme polévkoví. Budou variace na zel(e)ňačkové téma.

  4. kvetula.v napsal:

    Zbytky marinády používám do omáček, ale proč ne do polévky? Začíná doba na husté zahřívací k večeři. Díky za inspiraci😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..