(3121) Pečené zelí s mletým masem

Pamatujete, jak jsme pekly zelí (recept 2929)? Tak teď ho trochu vytuníme.

hlávkové zelí
mleté maso
cibule
sůl
pepř
(sušený) česnek
sladká paprika
zakysaná smetana
koření dle chuti

Menší hlávku zelí nakrájíme na kolečka, silná cca 1,5 cm (košťál vynecháme).
Mleté maso smícháme  s nadrobno nakrájenou cibulí, solí, pepřem, sušeným česnekem a sladkou paprikou.
Nakrájené zelí rozložíme na plech, vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme.
Z mletého masa odebíráme přiměřené kousky, které navlhčenýma rukama vytvarujeme do koule a následně buď rukou nebo spodkem talíře „rozplácneme“ na zelí.
Zakysanou smetanu smícháme s kořením dle chuti (nebo s něčím, v původním receptu byla BBQ omáčka, já použila Bláhovčin kečup, trochu sušeného česneku, sůl a pepř), potřeme maso a pečeme na 200° asi 30 minut.

Podáváme jen tak nebo s brambory na 100 způsobů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (3121) Pečené zelí s mletým masem

  1. a.rena napsal:

    Tak to je teda bomba! To pečené zelí dělávám často, zdomácnělo, ale toto… Musím koupit zelí a už se nemůžu dočkat, až budu moct ochutnat.

  2. bozena.fialova napsal:

    To samotné pečené zelí bylo výborné, díky za připomínku. A jestliže se k němu přidruží ještě mleté maso a zakysanka, bude to určitě lahůdka. Současně s tím upeču jako přílohu pár brambor a o skvělý oběd bude postaráno.

  3. Vera M. napsal:

    No toto ! Tak to už fakt spěchám pro zelíčko . Pavlovův pes 🤣 je ze mě

  4. lakysa22 napsal:

    Já se dnes úplně zapomněla kouknout! Připomněla Imelda, že už to má opsanè – tak do seznamu na nákup připisuju zelí. Vypadá to prudce jedle a navíc bych nemusela přemýšlet, co na talíř…

  5. jarybarka napsal:

    Ólala.Taky mám chutě.
    To bude zase nášup.A protože se mi letos obzvlášť povedlo kysanézeli asi ty koláče s mletým obložím tím kysaným a upeču spolu.

    • kvetula.v napsal:

      A už z toho bude kříženec s receptem na plněné zelné listy (28) Taky vynikající😋. Jak vidno, se zelím se dá hezky čarovat. O víkendu bylo pečené v remosce – dole plátky syrových brambor, na nich klínky zelí (2929), navrch plátky anglické. Anglickou jsem po opečení trochu odsunula, aby se moc nevypekla a opeklo se i zelí. Necelá hodinka a mohlo se ke stolu . Takže další variace😋😎

  6. sharka.68 napsal:

    už několik dní mám chuť na zapečené zelí s flekama..jen se k tomu dokopat…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..