Camembert nakrájíme na slabé plátky (lze i na proužky), jemně posypeme paprikou nebo chilli, pokud chcete pikantní.
Vyskládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě do křupava podle své chuti.
Recept a foto pan Milan Paleta
Camembert nakrájíme na slabé plátky (lze i na proužky), jemně posypeme paprikou nebo chilli, pokud chcete pikantní.
Vyskládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě do křupava podle své chuti.
Recept a foto pan Milan Paleta
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Vypadá to jako příprava na Silvestra, ale beru to, jak mi to přijde pod ruku, tak pardon.
Jaký pardon? Přece se to musí vyzkoušet – a to je nejvyšší čas!!
Pan Paleta asi zvzůreček nedodá, tak bude třeba požádat jinde..
A i to chutná,jako camembert?To by potom šlo asi i z hermelínu,co?A nic nepíšete o to,.jak vám vlastně chutnalo?.Snad ty otázky přežijete,hezký den…
Tak Milan mezi námu není … Měli to jako přílohu k daňčím řízkům, a kdyby jim to nechutnalo, asi by si to nedával na FB.
teda takhle zprznit camambert , to bych od Vás nečekala 🙁
Přiznám se, že jsem podobný koment měla napsaný, ale pak jsem ho smazala, abych nebyla negativní. Sýr musí být nezralý, jinak se krájet nedá, a přijde mi, že takhle upečený musí být i hořký. Ale proti gustu….
přesně tak…chuť jinde a škoda dobrýho sejra…
To bych myslela, že sýr tím pečením zhořkne.
(1595) Sýrový krekr
Já měla stejnou myšlenku s tím zhořknutím, ale nikdy bych si nepomyslela , že se camembert vypeče na takové krásné krekry .
Helen , díky , že tu pana Paletu dáváš
Taky mě zaujala ta krajková podoba, je to efektní. Já jsem si sýr na pánvi rozpouštěla, když mě chytla mlsná a chtěla jsem ještě víc zvýraznit chuť, ale tak efektně na pohled se mi to nikdy nepovedlo. I když dobré to bylo, to zas jo. Jsou tu poslední dny samé krásné nápady na pohoštění. Moc děkuju, každý si určitě vybere.
No, je to pár dní, co jsem měla potřebu něčeho teplého do břicha a absolutní nechuť cokoli vařit. Čínskou polívku jsem zavrhla. Měla jsem nějaký německý typ camembertu a rohlíky gumové. Překrojila jsem je a každou půlku pokladla plátky toho sýra. Šoupla do rozhodovány trouby a zapomněla na to, jen na chvilku. Rohlíky pak byly hodně „dokrupava“, ale nezčernaly, a na papíře byly kapky toho sehrál v různém stádiu vypečenosti. I na rohlicich byly křupavé. Loupala jsem ty nespálené z plechu a musím říct, že mi to chutnalo. Tak předkrm byly chipsy a další várku už jsem uhlidala tak, jak bylo původně v plánu.
Jo, a hořký byly jen ty vyloženě spálený.
Pokud mám o něčem určité pochybnosti, než začnu remcat, nejdříve vyzkouším. Protože doma není camembert, zkoušku odkládám na příští týden. Když je to ale od pana Palety, to by bylo, aby to nebylo dobré. 🙂
A já zrovna včera camembert použila do sýrové popatlánky.
Když se „podařilo“ a některý smažák trošku vytekl, těšila jsem se na příškvarky z pánve. Já ještě ani ty sýrové krekry (1595) nevyzkoušela – no zapomněla jsem no… Ale jak bude příležitost, zkusila bych víc druhů sýrů „upéct“ a uvidíme… Však může být od každého trošku a jen k něčemu v troubě přistrčit. Podle mne to za pokus stojí. 😎
Jeee, tys mi připomněla tu boží chuť camembertu – hermelínu v housce , který jsem poprvé jedla kdysi dávno na vánočních trzích . A doma potom opáčko a ty připékánky . Jsou to úžasné dobroty , jen připravit a díky za ty úžasné vzpomínky