Marináda
mletý pepř
mleté nové koření
tymián
saturejka
jalovec
granulovaný česnek
medová hořčice
olej
Ostatní suroviny
vepřová krkovička
sádlo / olej
několik menších cibulí
fazolkové lusky
rajčata
sůl
(plátek másla)
Koření na marinádu co nejjemněji rozdrtíme, přidáme granulovaný česnek, medovou hořčici a olej a vymícháme řidší kašičku. Krkovičku nakrájíme na plátky, které z obou stran potřeme marinádou, skládáme do misky a necháme pod fólií alespoň do druhé dne v ledničce. Pak si na pánvi rozehřejeme tuk a plátky z obou stran opečeme, vyjmeme a s trochou horké vody odvaříme případný přípek. Cibule oloupeme, nakrájíme na klínky, vložíme do pekáče, na ni urovnáme osmahnuté maso, zalejeme odvarem z pánve a případně ještě trochou horké vody, osolíme a přiklopené dáme pomalu péct. Mezitím si očistíme fazolky, oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. Když je maso poloměkké, přidáme připravenou zeleninu a znovu přikryté pečeme, až je maso a fazolky měkké a rajčata se rozdusí. Pak velmi krátce zvýšíme teploty a odkryté ošlehneme do červena. Šťávu případně dochutíme a můžeme zjemnit plátkem másla. Podáváme s brambory nebo rýží.
Poslala Fialka
Boženko, kdy podáváš?? Že bych se stavila – ještě jsem neměla ani kafe,, ale tohle bych si dala hned! V případě nouze bych si dala třeba jen tu šťávičku s bramborem..😋
Jedu s tebou! 😋
nechaly jste mi něco?
Jen co jsem četla co dát do marinády už jsem věděla že to bude Boženky recept.
Bozenka má perfektně vymazlene marinády.Recept se mi moc líbí.
No vida, sama jsem na tuhle výtečnou baštu pozapomněla. V historicky krátké době to budu muset napravit. Zájemkyním dám včas vědět. 🙂
Tak už se těším, přijedu!!
Já můžu i bez přílohy.
Tak koukám, že zájemců už je tolik, že na mě by už určitě nezbylo, ale nevadí, vše potřebné mám (krom medové hořčice, ale to nebude problém sehnat) a uvařím si to sama. Vypadá to opravdu skvěle, samé dobré věci, takže výsledek bude jistě top 🙂
Ha! Právě se chystám rozkrájet a do mrazáku uložit čerstvě zakoupenou krkovici s tím, že bych si mohla 2 plátky naložit na „něco“ k zítřejšímu obědu. Tak už vím, co to „něco“ bude. Veškeré inkredence mám v kredenci. 😋😎
A dopředu hlásím, že ty plátky budou jen DVA! , takže nezbyde, ať někdo zbytečně neklouže po náledí. 😉
A nehodou se ty dva plátky v troubě bát? Bude jim tam smutno.
Neboj Hani… já je strčím do remosky, až se smrsknou, přidám zeleninu. Mám malou, to bude akorát😉
Velké porce masa nejsou zdravé. Půlit se určitě dají a já klidně ještě někoho přiberu s sebou. 😉
😲 Ty bys jela takový lán cesty pro kousíček masa???? Jen nevím, jak bys přesvědčila 🐻, aby se s Tebou rozpůlil🤔
A nehodou se ty dva plátky v troubě bát? Bude jim tam smutno.
Nevím proč to odešlo dvakrát. Asi pro každý plátek zvlášť.
Dnes jsem to spáchala. Bez reptu – podle receptu, jen jsem tam přidala sůl. Fazolky byly mražené. Remosku mám nerez, plátky jsem osmahla přímo v ní, plátky vyndala, podložila cibulí, vrátila, cmrndla trochu vody, propekla, přidala zeleninu, dopekla. Foto jsem nestihla, velký hlad, zmizelo to bleskem. Mručení pochvalné, zařazeno do repertoáru. 😋😋