(3129) Vepřová krkovička s fazolkami a rajčaty

Marináda
mletý pepř
mleté nové koření
tymián
saturejka
jalovec
granulovaný česnek
medová hořčice
olej

Ostatní suroviny
vepřová krkovička
sádlo / olej
několik menších cibulí
fazolkové lusky
rajčata
sůl
(plátek másla)

Koření na marinádu co nejjemněji rozdrtíme, přidáme granulovaný česnek, medovou hořčici a olej a vymícháme řidší kašičku. Krkovičku nakrájíme na plátky, které z obou stran potřeme marinádou, skládáme do misky a necháme  pod fólií alespoň do druhé dne v ledničce. Pak si na pánvi rozehřejeme tuk a plátky z obou stran opečeme, vyjmeme a s trochou horké vody odvaříme případný přípek. Cibule oloupeme, nakrájíme na klínky, vložíme do pekáče,  na ni urovnáme osmahnuté maso, zalejeme odvarem z pánve a případně ještě trochou horké vody, osolíme a přiklopené dáme pomalu péct. Mezitím si očistíme fazolky, oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. Když je maso poloměkké, přidáme připravenou zeleninu a znovu přikryté pečeme, až je maso a fazolky  měkké a rajčata se rozdusí. Pak velmi krátce zvýšíme teploty a odkryté ošlehneme do červena. Šťávu případně dochutíme a můžeme zjemnit plátkem  másla. Podáváme s brambory nebo rýží.

Poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (3129) Vepřová krkovička s fazolkami a rajčaty

  1. lakysa22 napsal:

    Boženko, kdy podáváš?? Že bych se stavila – ještě jsem neměla ani kafe,, ale tohle bych si dala hned! V případě nouze bych si dala třeba jen tu šťávičku s bramborem..😋

  2. jarybarka napsal:

    Jen co jsem četla co dát do marinády už jsem věděla že to bude Boženky recept.
    Bozenka má perfektně vymazlene marinády.Recept se mi moc líbí.

  3. bozena.fialova napsal:

    No vida, sama jsem na tuhle výtečnou baštu pozapomněla. V historicky krátké době to budu muset napravit. Zájemkyním dám včas vědět. 🙂

  4. Nella napsal:

    Tak koukám, že zájemců už je tolik, že na mě by už určitě nezbylo, ale nevadí, vše potřebné mám (krom medové hořčice, ale to nebude problém sehnat) a uvařím si to sama. Vypadá to opravdu skvěle, samé dobré věci, takže výsledek bude jistě top 🙂

  5. kvetula.v napsal:

    Ha! Právě se chystám rozkrájet a do mrazáku uložit čerstvě zakoupenou krkovici s tím, že bych si mohla 2 plátky naložit na „něco“ k zítřejšímu obědu. Tak už vím, co to „něco“ bude. Veškeré inkredence mám v kredenci. 😋😎
    A dopředu hlásím, že ty plátky budou jen DVA! , takže nezbyde, ať někdo zbytečně neklouže po náledí. 😉

  6. kvetula.v napsal:

    Dnes jsem to spáchala. Bez reptu – podle receptu, jen jsem tam přidala sůl. Fazolky byly mražené. Remosku mám nerez, plátky jsem osmahla přímo v ní, plátky vyndala, podložila cibulí, vrátila, cmrndla trochu vody, propekla, přidala zeleninu, dopekla. Foto jsem nestihla, velký hlad, zmizelo to bleskem. Mručení pochvalné, zařazeno do repertoáru. 😋😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..