kuřecí maso (vykostěná stehna, prsíčka)
1 větší cibule
alespoň 1 KL Korma Curry (Lidl, asijský týden)
olej
papriky na proužky
rýže
sůl
Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli do světle žluta, stáhneme z ohně, vmícháme koření, trochu podlijeme vroucí vodou, vrátíme na plotnu a za stálého míchání vyvaříme na tuk. (Koření se rozpustí v tuku a krásně se rozvinou vůně.)
Pak opět trochu podlijeme, vložíme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a chvilku podusíme, aby maso nebylo uvnitř krvavé. Potom přidáme nakrájené papriky, spařenou propláchnutou rýži, zalijeme vývarem nebo vroucí vodou, aby hladina byla trochu nad rýží, dosolíme a vložíme pod poklicí do středně vyhřáté trouby.
Asi po 10 minutách promícháme, aby rýže neseděla u dna a dostalo se mezi ní maso a papriky, vložíme zpátky do trouby a pečeme do změknutí rýže. Necháme chvilku stát, aby se do rýže vstřebal poslední zbytek tekutiny a podáváme posypané pažitkou, cibulkovou natí nebo petrželkou.
Poslala Fialka: „Stejně jde připravit i maso vepřové, akorát se před přidáním paprik a rýže musí podusit do poloměkka. (To je asi vzkaz pro Sašu.) Při asijských týdnech jsou v prodeji i další druhy karí – Madras Curry a Tikka Curry, každé má jiné složení, ale všechny jsou výborné.“
Jeden neví, co dřív. Furta abych stála u plotny. 😉👍
Hihihi… jsme na tom stejně – jen přemýšlím nad dobrou baštou… Ne, že bych dřív měla chudý repertoár, ale teď je na výběr tolik dobrot, že už fakt nevím, co dřív 😋😎
Jsem o den napřed.Posledně se zelím teď s kuřecími kousky a rýží,ale není to s curry.
Já ty různé druhy curry ani neznám a protože nemám čich ani nerozpoznám😢.Recept si uložím.Děkuji Fialko
Boženko, děkuji. To je recept přímo pro mne. Kari miluji. O víkendu uvařím.
Boženko, jsi laskavá, že na mně myslíš..