1 králík
česnek
slanina, sůl
špenátový protlak
vejce, olej
hladká mouka
trochu mléka
brambory, hrubá mouka, krupička, sůl, vejce
Králíka naporcujeme, potřeme důkladně prolisovaným česnekem se soli a obalíme do plátků slaniny. Necháme několik hodin odležet.
Pokapeme olejem, podlijeme vařící vodou a dáme péct. Pečeme pomalu až je maso měkké a pěkně červené.
Špenát – připravíme si světlou jíšku, nalijeme na ni mléko a mícháme na hladký bešamel. Přidáme špenátový protlak, prolisovaný česnek a na konec vejce. Mícháme asi 15 minut.
Recept poslala: Eliška M.
No páni! Od raního kuropění lítám nalačno po doktorech a teď sem juknu a tady tohle! Taková nádhera! Honem něco sníst nebo se tu svalím.?
To já měla minulý pátek. Ve čtvrtek večer se mi ulomil kus zubu/ plomby (kdo si na stoličky vidí), ale zubař mě vzal naštěstí v pátek – 11.30. Když skončil, bylo 12 a teď 2 hodiny nekousat. V metru okolo cestou do práce furt někdo něco jedl. hrůza.
Úžasné papání, jen já jako máslomil peču kadlíka na másle a špenát jen listový, podušený na másle a cibulce s trochou česneku. Ale jinak žůžo labůžo,?
Já se přiznám že jsem neměla králika spoustu let.Máma ho dělávala s kouskem boku a brsalátem. Taky vynikající.A to co nám dnes připravila Eliška bych si dala hned.
My jsme to také nedávno „střihli“ s libovějším bůčkem dle maminek (slanina tam taky byla a kolik!!!), králík úžasný tak akorát a o ten bůček se všichni bili a záviděli si, kdo ukradl víc.
Přemýšlím, co s malými zbytky kuřích prsou a vepřové kejtky. Králíka nemaje, uklohním směsku z obého na česneku. Na špenát mám chuť, na dělání knedlíků ne, tak to dáme s erteplema. Díky za nápad.
Tak kup v Lídlu bramborové noky a máš vystaráno. Je to stejné těsto jako br.knedlíky.
Obávám se, že Lídl, jakož i jakýkoli jiný krám, kde se dá koupit k jídlu něco jiného než májka a pivo, mám natolik z ruky, že ty knedlíky by byly rychleji. 🙂 Ale žádný zle, my máme brambory rádi.
Jejda, to vypadá nádherně a jistě to výborně chutná, hned bych si dala. Ale zarazilo mě, jen se čtyřma knedlíkama a kde je ten pátý? Moc dobré papáníčko, myslím, že v Lídlu mají králíka v akci, sice není jako domácí, ale taky je dobrý. 🙂
Jiřinko, když už, tak se 6…..
Králíka miluju. Zadní běhy pečené na česneku s kouskem bůčku, k tomu zelí nebo špenát, brknedlík…..
Hřbet dělám v zelenině a k tomu brambory.
Přední část na smetaně.
Ach jo!!!!! Králík! Mňááááám
Králíka mám ráda. V mládí jsme ho mívali často, nyní je už vzácností. Tatínek je pěstuje, tak když zabíjí, tak s jedním pamatuje i na mě. Není nad domácí chov. Taky občas koupím v řeznictví, že je z domácího, ale asi ho krmí granulema a je to poznat. Tatínek krmí jen senem, trávou a obilím.
Minulý týden jsem dostala mlaďoučkého králíka od tatínka a tak jsem ho vykostila a v neděli byly řízky a bramborový salát . Jen se zaprášilo