(514) Linecké klasik

linecké těsto
rybízová nebo jiná výrazná marmeláda

Linecké těsto vyválíme na plát cca 2 mm silný, a vykrajujeme různé tvary.

Po upečení slepujeme marmeládou.
Můžeme slepovat i čokoládovou pomazánkou (nutella).

Linecké těsto v prášku jsem vyzkoušela kdysi dávno před asi 25 lety, když se objevilo poprvé. A ačkoliv všechna ostatní těsta si míchám sama, tak u tohodle polotovaru jsem zůstala. I na fotografii je vidět, že se nestane, aby dva kousky byly různě veliké a i chuťově je krásně vanilkové.

Pro Bramboračku pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..