(332) Zavařujeme lečo

Papriky,
rajčata
cuketa
cibule
olej
sůl


Cibuli nakrájíme na kolečka, která se rozpadnou na proužky, papriky zbavíme semínek a rovněž nakrájíme na proužky. Obojí
nasypeme na olej a dusíme až jsou papriky skoro měkké.
Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a na osminky rajčata a opět dusíme do změknutí. Osolíme, přendáme do sklenic a 15 minut sterilujeme.
V zimě přidáme vejce a klobásku a podáváme s měkkým chlebem nebo bramborem.

Na zimu křečkuje: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (332) Zavařujeme lečo

  1. IvaC napsal:

    Můj muž dostal nějaký recept, který jsem dělat nechtěla a tak ho udělal sám. Všechno stejné, až na ocet, který se tam dává a nedusí se to, ale nacpe do sklenic a zavaří. Před vařením jsem ochutnala, chutnalo to jako salát, to tím octem. Jak si to pak udělá s uzeninou a vejcem, nevím. Uvidíme………

  2. blahovka.h napsal:

    Dělám bez oleje, dám trochu cibule jen tak podusit na vodě, paprika, cuketa, rajčata, trochu osolit a nezapomenout na hořčičné semínko, krásně v tom křupe. Dát do sklenic, zavařit. Když ho chci uvařit, na tuk, nejlépe sádlo cibuli, klobásku, vyklopit polotovar, sůl, pepř, provařit, vejce a nese se na stůl.
    Takhle zavařené vydrží i několik let, s olejem jen tak rok.

  3. rebelkabella napsal:

    Já bych se dovolila zeptat zkušených kuchatek – někde dělám chybu : pár skleniček jsem v létě zavařila, pak vyndala a otočila dnem vzhůru a nechala vychladnout. Několik skleniček mi trochu vyteklo a pak jsem zjistila, že i pár uložených se časem nějak zkazilo… Někde se stala chyba – možná v tom, že bylo dělané na tuku? 🙁 musím přiznat, že zavařování mi, kromě marmelád, podobné trable dělá…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..