(353) Rajská omáčka s klopsy

2 rajské protlaky
olej nebo máslo
hladká mouka
tymián, bobkový list
cukr, sůl

mleté maso,
koření podle chuti
olej
Z oleje nebo másla a hladké mouky připravíme jíšku, přidáme koření, protlak a zalijeme vařící vodou (pokud máme vývar z hovězího masa, je to lepší)
Chvíli povaříme, přidáme sůl a podle chuti cukr.
Mleté maso ochutíme podle chuti, vytvoříme kuličky nebo válečky, opečeme je na oleji a přidáme k rajské omáčce.

Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo nejčastěji s těstovinami.

Tradiční a rychlý recept připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (353) Rajská omáčka s klopsy

  1. IvaC napsal:

    Mám raději rajskou omáčku z protlaku,než jenom z čerstvých rajčat,i když tam rajčata přidám,ale protlak ve sklenici z Lidlu je moc dobrý.A vyhovuje mi ta sklenice.Včera v Černých ovcích testovali mražené pizzy a vyhrála pizza z Lidlu.

  2. jarybarka napsal:

    U nás se říká rajsková -to říkali kucí když byli malí.Stačily jim knedlíky a omajda bez masa.
    Já bych si dala s klopsama.?

  3. lakysa22 napsal:

    Já do rajské dávám pepř, nové koření, skořici, tymián, bobkový list a hřebíček. Teď jsem zavařovala šest sklenic, kečup u nás nejede, ale rajskou milujeme všichni, tak synovi (bez zahuštění), slečna moc nevaří.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..