2 rajské protlaky
olej nebo máslo
hladká mouka
tymián, bobkový list
cukr, sůl
mleté maso,
koření podle chuti
olej
Z oleje nebo másla a hladké mouky připravíme jíšku, přidáme koření, protlak a zalijeme vařící vodou (pokud máme vývar z hovězího masa, je to lepší)
Chvíli povaříme, přidáme sůl a podle chuti cukr.
Mleté maso ochutíme podle chuti, vytvoříme kuličky nebo válečky, opečeme je na oleji a přidáme k rajské omáčce.
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo nejčastěji s těstovinami.
Tradiční a rychlý recept připravila: Jana Macůrková
Mám raději rajskou omáčku z protlaku,než jenom z čerstvých rajčat,i když tam rajčata přidám,ale protlak ve sklenici z Lidlu je moc dobrý.A vyhovuje mi ta sklenice.Včera v Černých ovcích testovali mražené pizzy a vyhrála pizza z Lidlu.
U nás se říká rajsková -to říkali kucí když byli malí.Stačily jim knedlíky a omajda bez masa.
Já bych si dala s klopsama.?
Já taky 🙂 !
Mimo dotaz: Jak to vypadá s ořechy? moha bych dojet v neděli 1.10, vzali bychom Vaška do Prahy a s kafem u tebe domů. Pošli SMS na 604 892020.Jana
Já do rajské dávám pepř, nové koření, skořici, tymián, bobkový list a hřebíček. Teď jsem zavařovala šest sklenic, kečup u nás nejede, ale rajskou milujeme všichni, tak synovi (bez zahuštění), slečna moc nevaří.