350 g hladké mouky,
1 tuk Stela (Hera),
1 kysaná smetana v kelímku,
1 prášek do pečiva, sůl a kmín.
1 dobrá klobáska nakrájená na tenké kolečka,
1 vajíčko na potření.
Z ingrediencí vypracujeme nelůepivé těsto, které necháme v lednici odpočinout aspoň 2 hodiny. Potom vyválíte a vykrajujete tvořítkem na cukroví kolečka.
Na vymazaný plech kolečka poskládáte, potřete vejcem a na každé položíte kolečko klobásky.
Můžete i posypat strouhaným sýrem. Pečeme při teplotě, jak se pečou klasické buchty. Krásně naskočí. K vínu a podobně nemají chybu.
Recept vyzkoušela: Jana Macůrková
Bezva recept, určitě zkusím. S kamarádkou k vinu vždycky děláme jednohubky. Občas děláme picenky. Je to vždy na jedno brdo.
Co jsou picenky?
Picenky- rozválím listové těsto, pomažu kečupem, posypu pizza koření, pokladu plátky šunky, sroluju, rozkrájím na šnečky. Posypu strouhaným sýrem a peču na plechu s pečicím papírem.
Jani, mam na vás dotaz ohledně ďáblova oleje. Má se sterilovat 30 minut zavíčkovaný nebo bez víčka? Mam strach, aby mi ta láhev nevybouchla.
Samozřejmě zavíčkovaný. Nedávej tolik plnou sklenici, já jsem nechala asi 3 cm pod okraj. A vodu nenech až do varu, ale jak se začnou tvořit větší bubliny tak ztlumit a nechat 30 minut.
Děkuju. Zítra zkusím.