(354) Slané koláčky k vínu

350 g hladké mouky,
1 tuk Stela (Hera),
1 kysaná smetana v kelímku,
1 prášek do pečiva, sůl a kmín.
1 dobrá klobáska nakrájená na tenké kolečka,
1 vajíčko na potření.

Z ingrediencí vypracujeme nelůepivé těsto, které necháme v lednici odpočinout aspoň 2 hodiny.  Potom vyválíte a vykrajujete tvořítkem na cukroví kolečka.
Na vymazaný plech kolečka poskládáte, potřete vejcem a na každé položíte kolečko klobásky.
Můžete i posypat strouhaným sýrem. Pečeme při teplotě, jak se pečou klasické buchty. Krásně naskočí. K vínu a podobně nemají chybu.

Recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (354) Slané koláčky k vínu

  1. lida.f napsal:

    Bezva recept, určitě zkusím. S kamarádkou k vinu vždycky děláme jednohubky. Občas děláme picenky. Je to vždy na jedno brdo.

  2. lida.f napsal:

    Picenky- rozválím listové těsto, pomažu kečupem, posypu pizza koření, pokladu plátky šunky, sroluju, rozkrájím na šnečky. Posypu strouhaným sýrem a peču na plechu s pečicím papírem.

  3. lida.f napsal:

    Jani, mam na vás dotaz ohledně ďáblova oleje. Má se sterilovat 30 minut zavíčkovaný nebo bez víčka? Mam strach, aby mi ta láhev nevybouchla.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..