(357) Jehněčí řízečky

Jehněčí kýta
strouhanka,
vejce
hladká mouka
olej
sůl

brambory
máslo
(mléko)

Jehněčí kýtu vykostíme, zbavíme všech kousků tuku a odblaníme. Právě tuk a blány dávají jehněčímu a skopovému masu pro někoho nepříjemnou vůni.
Nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v oleji velmi pomalu, maso je potom krásně měkké a šťavnaté. Řízečky jsou menší, na jednu porci dáváme  2 – 3 kousky.
Podáváme se šťouchanými brambory nebo s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo kompotem.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (357) Jehněčí řízečky

  1. BOYE napsal:

    Tak jsem asi první, kdo si tady naslintá do klávesnice. Miluju skopce na talíři téměř v jakémkoli věku – dokud jde kousat. A myslim, že dneska bych si jehněčí mohla dát. VYKOSTIM NAŠI BENJAMÍNU!!! Vovce je to nejslabší, co bych jí dneska nadala, masa už je na ní dost, věk jehněcí. (Omlouvám se, psaly jsme úkol z vlastivědy. Znalosti z pračlověčí prahistorie má nadprůměrný, ale dneska se rozhodla, že bude de.ilem. Když po půl hodině došla k závěru, že naši předkové dávali do hrobů svých zesnulých mamuty a sběr plodů, zbaběle jsem zdrhla k počítači…)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..