300 g dětské krupičky
6 dcl mléka
5 žloutků + sníh z 5 bílků
prášek do pečiva
sůl
Krupičku namočíme do mléka, přidáme žloutky a sůl a necháme chvíli nabobtnat.
Mezitím si ušleháme sníh, vmícháme ho do směsi, přidáme prášek do pečiva a dobře promícháme, směs má bát asi tak hustá jako na lívance.
Nalijeme na pečící papír a pečeme asi 25 – 30 minut ve vyhřáté troubě. Musíte počítat s tím, že svítek dost nabyde. Zkoušíme špejlí až se těsto nelepí a lehce zrůžoví.
Příloha ke králíkovi na černo, ke koprovce ap…
Autorka receptu: Jana Macůrková
Hmmm, tak tohle vypadá zajímavě.
To udělám příště, až přijedou děti. Dnes jsem se zmohla jen na plátky panenky v sýrovém testicku s brkaši a retro zelný salát (hlávkové zelí povařené plus kostičky špeku a na kyselkavo, dost pepře, jak ho dělala už babička). Polévka uzená, takové jídlo liné kuchařky. Ale bylo to dobré.
Co to Věrko plácáte o líné kuchařce ?To byl kompletní oběd. Určitě byla rodina spokojená a já bych si u vás taky pochutnala. Já dnes smažila kousek nivy v trojobalu jen sama pro sebe.S houskou? měla jsem nějaké šití a to se moc nerada zabývám ještě vařením.
Mno ale svitek vypadá dobře a zkusim ho. Mně dělávala svítek babička do polévky, já to měla strašně ráda.
U nás na severní Moravě je to nezvyklé. Tady se nedělá. Nevím proč. Ani jsem nevěděla, jak se připravuje. Jana je opravdu neskutečná, co tady vše předvádí, děkujeme, děkujeme.
Já také myslím, že líná kuchařka se „činí “ jinak…:-) U nás dnes guláš na černém pivě, brknedlik + vývar, pro syna francouzske brambory.