(3793) Salát z čínského zelí

1 kus čínského očištěného zelí nakrájím na jemno
2 mrkve  a 1/2 celeru nastrouhám najemno a přidám k zelí
1 cibuli nakrájím najemno, v misce s vodou ji nechám na chvíli namočenou, potom scedím a přidám do mísy k ostatním  surovinám
Nasekám zelenou petrželku a když není , tak pórek.
Sůl, pepř, šťávu z citronu a trochu krystalového cukru.Trochu slunečnicového  oleje.
Vše přidám podle potřeby, zamíchám.
Nakonec přidám zakysanou smetanu, jogurt.
Může být majonéza, ale tady ji nedávám.
Vše dobře promíchám, později ještě popřípadě dochutím.

Poslala Sweetheara: „Podělím o recept na salát, který budu dělat k masu.  Věřím tomu, že ho všichni budou znát. Nakonec se musím nějak zapsat do skupiny šikovných kuchařinek.  Salát je dobrý samotný nebo jako příloha k masu. Někdy na svačinu,  se zapečenými tousty.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3793) Salát z čínského zelí

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Řekla bych, že je to skoro coleslaw. 🙂 Jen z jiného zelí…

  2. a.rena napsal:

    Bude dobrý, lehký, jako příloha k obědovému masu akorát. No, já si pro sebe vynechám tu cibuli a pórek.

  3. sharka.68 napsal:

    tak to já zas nenamočím tu cibuli..prostě ji posolím, popepřím a zakápnu citronem..a možná lehce přecukruju..nechám ležet a až pokrájím všechno ostatní,tak ji doladím olejem, protřepu a pak to tam vchrstnu…

  4. jarybarka napsal:

    Dostala jsem na něj chuť ještě než jsem to dočetla.

  5. lakysa22 napsal:

    A já bych k tomu ráda podotkla – kde je zvzůreček???

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Já dneska po zvzůrečku nevolám protože (Míla promine) čínský zelí absolutně nesnáším. Coleslaw bych si dala, až bych brečela, ale mám doma potravinovýho alergika na kořenovou zeleninu. Hm, možná bych to nakrouhaný zelí mohla rozdělit – jemu udělat jen zelí s cibulkou a sobě přidat tu kořenovku, promyslím. Slintám!

  6. kvetula.v napsal:

    Dělávám podobně – čínské zelí, mrkev na větších slzičkách, cibule nebo lahůdková cibulka, sůl, pepř a jako pojidlo zakysanku + majolku, nebo trochu oleje, podle toho, jestli jako příloha, nebo samostatné jídlo s pečivem. 😎

  7. Haderach Kwisatz napsal:

    Předávám od Sweet…

    Zdravím kuchařinky.
    Když jsem se dívala na Coleslaw salát, to je ono. Zelí moc nemusím, tak jsem zvolila čínský zelí, myslím si, že je jemnější.
    Jméno se mi vytratilo, 🥺. Kuchařinka popisuje recept z cibule. Cibuli dávám ke všemu, co se peče, no, tedy ke všemu ne, třeba k buchtám. 😋
    Je to v tomto období taková prevence….

    Dám recept také .
    Cibuli oloupu, prý ale nemusí se loupat celá.
    Očistím a rozkrojim do kříže – hvězdice, takové růžičky vytvořím. Nožem ji nedokrojuji . Rozevře se „růžička“ , osolím, opepřím, posypu dalším libovolným kořením, které máme rádi.
    Před koncem pečení cibuli přidám k masu a dopíkam. Cibule není rozpečená a ani ne syrová.

    Lakysa, kterou pozdravuji, vzoreček nepošlu. Českou poštou by to přišlo na Vánoce a ostatními lto nepřipadá v úvahu, to jsou sami mladoši a mohli by to po cestě sblajznout jako malinu. 😉😉😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..