20 dkg hovězí maso
40 dkg vepřové maso
20 dkg uvařený bůček.
2 rohlíky
česnek
cibule
2 vejce
sůl
majoránka
mletý pepř,
mléko na rohlíky
Maso pomelu s cibulí a česnekem, nakonec mlýnek vymelu rohlíkama namočenými v mléce, vyždimanými.
Do směsi přidám koření a vejce a nakrájím na kostičky uzený bůček – pro chuť.
Směs není hustá a pokud je, přidám 2 – 3 naběračky vývaru z bůčku. Vše dobře promíchám, popřípadě přidám koření (dle chuti).
Směs nechám chvíli odležet a když je nutné, ještě dochutím…
Do připraveného pekáčku, vymaštěného sádlem, přendám směs, která není hustá a ani ne řídká. Směs rozložím po celém pekáčku a peču na 170° – 3/4 hodiny.
Poslala Sweethearta: „K tomu brambory a zelný salát s mrkví. Dobrou chuť, pokud se rozhodnete upéct sekaninu. Ať Vám také chutná. 😉😉Přeji Vám pohodový víkend. 🌞“
Jestli jsem to dobře pochopila,tak neuděláte šišku,ale sekačka kopiruje tvar pekáčku. To je dobrý , nevadí, když náhodou praskne. Takto jsem dělala chleba v pekáčku ,taky to bylo fajn.
A to uzené – mňam…
Sekanou málokdy odmitnu.Mam ji ráda i studenou s chlebem hořčicí a okurkou.
Toto vypadá zajímavě. Snad mi to projde. Jak už jsem psala v Kvákárně, jsme na sekanou konzervy.
A zvzůreček zas nikde…a dala bych si…😋 Bůček mi projde jedině na tajňačku – sama koupit, tajně pomlet.
To je krásné 👍
Jako – na sekanou mám chuť pořád a nejkrásnější sekanou peče Sharka na Beaveru – ty štrycle nááádhernééé. To opravdu slintám jako Pavlovův pes . A nezbývá , než si upéct sama
Nedávám rohlíky, ale strouhanku navlhčenou mlékem a místo uzeného bůčku na drobnější kostičky nakrájenou uzenou slaninu. Někomu kousky špeku vadí, ale my to tak máme rádi😉
Zkusila jsem v remosce dát na spod plátky syrových brambor a navrch vrstvu sekaniny a taky dobrý 😋😎