(3796) Játrová omáčka II.

Umeleme nebo uškrábeme vepřová játra. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme drcený kmín a necháme ho chvíli rozvonět. Přidáme játra, ještě chvíli restujeme, vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Přilijeme nejlépe vývar, osolíme, opepříme a provaříme. Dochutíme octem a úplně na závěr zjemníme smetanou

Jako trojjediný recept poslala a.rena.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (3796) Játrová omáčka II.

  1. bozena.fialova napsal:

    Játrová omáčka! Maminka ji dělávala a měli jsme ji rádi. Později na ni ale manžel se synáčkem koukali jak myš na hada, tak jsem ji přestala vařit a upadla do zapomnění. Díky za připomenutí, už se na ni těším. 🙂

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    V pátek bude Kvákárna a recept od Sweet. 🙂

  3. jarybarka napsal:

    Tuhle dobrotu neznám.
    Játra se u nás dělaly na sádle jako minutka a já s tátou bojovala s krajíci chleba v ruce kdo ukořisti víc toho úžasného výpeku z pánve co zůstala mezi námi na stole.
    Reni tu játrovou omáčku určitě zkusím brzo.
    Díky za recept.

  4. sharka.68 napsal:

    mám ráda játrové knedlíčky a játrovou omáčku (bez smetany) a játra na minutku se slaninou…a když mi je někdo udělá,tak smažená játra v trojobalu..omáčku konzumuji s rýží,knedlík snad jen ke svíčkové (ano,ke koprofce a křenofce – já čuník,konzumuji brambory a k rajdě zase těstoviny)
    z drubežích jater oblibuju paštiku nebo pomalu dělaná játra v sádle-takové sou vide…
    takž emne dnešní recepty pohladily..poslintala jsem si triko(to už sama)

  5. kvetula.v napsal:

    Takhle (bez octa a smetany) jsem dělávala slezinkovou a játrovou jen když nebyl čas čekat, až kousky jater změknou. Toto je rychlovka a moc dobrá. Musím poshánět nějaké vnitřnosti 😋😎

  6. a.rena napsal:

    Evi, doporučuji, zkus tu omajdu s tím chlebovým knedlíkem, neprohloupíš.
    Pokud budete někdo ten chlebový knedlík vyrábět, mám zkušené, že nejlepší je z obyčejné šumavy.
    A přidám radu: jestli máte strach z té fólie, ulehčete si výrobu silikonovou formou. Prostě do ní těsto vtlačte a dejte vařit do vodní lázně. Doporučuji, aby forma nestála přímo na dně, ale aspoň podložená špejlemi, nejlépe na nějaké mřížce. (Vařím tak hrnkové knedlíky). Anebo je vařte jako hrnkový knedlík.

  7. Devetapadesatka napsal:

    Já mám k játrům bezva vztah: já je nejenže nejím, já je ani neuvařím. Coby patnáctiletá jsem měla dva roky těžkou dietu a mezi povolená jídla patřila vařená vlahá játra (nesměla jsem m.j. nic moc teplého). Od té doby… jak výše uvedeno. Výjimku tvoří jen paštika z drůbežích jater. Tu uvařím a dokonce i jím. Takže tentokrát na mě z těch tří receptů zbyl jen ten knedlík. Naštěstí mám k obědu špenátový quiche a k němu sharamky, tak nestrádám 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..