(3802) Plněná kuřecí křídla

Tak strašně to letí – je to skoro šest let, kdy se naše kamarádka Karolína vydala na dlouhou cestu přes duhový most. Snad je jí tam dobře a má kolem sebe svoje milované kočičky.
Chybíš nám tady, Karolínko, dnes bychom oslavily Tvoje narozeniny, tak Ti tam nahoru posíláme alespoň pozdrav.

A protože každý v dnešní době zanechává na síti svou stopu, ani Karolína nebude zapomenuta – její mlsoty dál žijí a jsou inspirací. Takže tedy…

Karolínina plněná kuřecí křídla

Velmi jednoduchý recept, pracnější je sice to plnění, ale výsledek stojí za to:
Koupím kuřecí křídla, hodně křídel, neboť to je „žravé jídlo“, pár lahviček černého piva a játrovou zavářku.  Určitě máte své obchůdky, kam si na ní chodíte, já se s tím rozhodně nepatlám.
Zavářku smíchám se strouhankou, důkladně zvlhčenou červeným vínem, přidám víc česneku a majoránky a vytvořím z toho takovou kompaktní hmotu. Můžete ale také dodat jakékoliv jiné koření, na které jste zvyklí nebo které je pestré a chuťově výrazné – třeba  nasekat do směsi už narašené čerstvé bylinky, např. petrželku…
Tuto hmotu vpravím do naříznutých kuřecích křidélek – tam, co je volná kůže ji lehce naříznu, nacpu hmotou a spíchnu párátkem. Oddělím ještě kůžičku od masité části křidélek a všechno tím důkladně vycpu. Člověk by nevěřil, co se toho tam vejde! Je to trochu piplačka, ale výsledek je absolutně skvělý.
To celé pak peču na černém pivě s troškou tuku  a se zeleným pepřem.
Je to vynikající a určitě se ujme, dá se to konzumovat i studené.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (3802) Plněná kuřecí křídla

  1. lakysa22 napsal:

    Milá Karolíno, nikdy nebudeš zapomenuta, stále Tě mám v adresáři, jenže tam k vàm pošta nechodí.. ale zůstaly Tvoje dobroty, za které ještě jednou děkujeme❤️

  2. a.rena napsal:

    Milá Karolíno, posílám za tebou vzpomínku a díky za Tvoje skvělé recepty. Tento nevyjímajíc. Vypadá skvostně a Pavlovův pes funguje už teď.

  3. bozena.fialova napsal:

    Karolínko, vzpomínám a díky za všechno, za Tvé recepty i bezmeznou lásku ke kočičkám. Věřím, že Ti je tam na druhém břehu dobře a všechny kočindy, které už také odešly z tohoto světa, jsou s Tebou šťastné.

  4. Imelda napsal:

    Vzpomínám na Tebe Karolínko ❤🌹

  5. sharka.68 napsal:

    Holky, já ta její křídla jedla..tehdy jsem prohlásila,že víno ve strouhance a černé pivo se musí tlouct..nezabila mne..prostě to uvařila..
    doplním jen, že černé pivo je nasládlé,tak nepoužívejte suché červené, Karolína nebyla troškař, strouhanku zvlhčovala Kagorem…zbytek jsme vypily..
    28.3.2018 to byly poslední narozeniny, slavily jsme je po telefonu…naplánovaly jsme si,že až bude kompletně nastěhovaná,že v září uděláme kolaudaci a mejdan..a v září bylo všechno jinak…

  6. Devetapadesatka napsal:

    Je to neuvěřitelné, není to tak dávno, kdy jsme seděly vedle sebe v hospůdce….
    A tak mávám tam nahoru se vzpomínkou na silnou a bezvadnou ženskou, která to tu zabalila dřív, než by si kdo byl pomyslel……:-(

  7. Francizska napsal:

    Karolíno, vzpomínám na tebe a mávám.

  8. jarybarka napsal:

    Karolína též vzpomínám na tvé příběhy a výjimečné recepty.

  9. kvetula.v napsal:

    Karol měla vždycky zajímavé recepty a různé vychytávky. Škoda, že tu s ními dlouho nepobyla, ale stihla se vrýt hodně hluboko… Fakt bych neřekla, že už to bude 6 let 😢
    Křidýlka budou jistě skvělá. Mohl by mi ale někdo prozradit, proč jsou tak drahá? Trošičku masíčka na kostech a ta cena😕 Ovšem takhle vytuněné to bude skvělé pochutnání 😋😎

  10. Nella napsal:

    To je děs jak ten čas letí. Taky si občas vzpomenu. Měla krásné příspěvky i moc fajn recepty🐈🐈‍⬛

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..