odmaštěná vejce (ideálně bílá)
červené zelí
pár slupek z červené, žluté a bílé cibule
kousky punčoch
sůl
ocet
Dejte vařit nakrájené červené zelí.
Cibulové slupky nastříhejte na nepravidelné kousky.
Vejce namočte a obalte v nastříhaných slupkách – nemá být dokonale pokryté. Zavažte do punčochy.
K zelí přidejte lžíci soli, tři lžíce octa a vložte vejce.
Vařte 10 minut, vejce vyndejte, zchlaďte, zbavte punčochy a slupek a naleštěte.
Tak ty vypadají luxusně. Takové jsem ještě neviděla.
To je pro šikovné ručičky.. Poněkud piplačka, ale výsledek nádherný 👍
Krásné. Jen nemám červené zelí a do obchodu už nejdu.Mozná bych mohla zkusit vařit s pár lístky špenátu?
Jejda, ty jsou krááásný! Ale vzhledem k tomu, že už mám vajíčka uvařená, tak snad změním repertoár napřesrok a místo batikování udělám tyhle krasavce.
Krásné s nezvyklé, takové jsem ještě neviděla. Letos už ne, nemám to zelí, ale příští rok určitě zkusím. 👍
Oooo, to je krásné 😎🥰👍
Je to nádherné.