(3806) Vepřové plátky na sardelovém másle

vepřová krkovice, plec nebo kýta
máslo
sardelová pasta
cibule
sůl na případné dochucení
hladká mouka nebo jíška na zahuštění (nemusí být)

Z masa nakrájíme plátky. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou a osušené plátky jím z obou stran potřeme. Skládáme do misky, prokládáme potravinářskou fólií, aby se k sobě neslepily a zakryté necháme v lednici do druhého dne. Prozatím nesolíme!
Pak dáme do pekáčku drobně  nakrájenou cibuli, na ni rozložíme plátky masa, mírně podlijeme a zakryté  pečeme do změknutí, případný přípek seškrabujeme do šťávy. Pak sejmeme poklici, zvýšíme teplotu a maso ošlehneme do červena a vyjmeme.
Šťávu případně dosolíme a mírně zahustíme záklechtkou nebo jíškou, dobře provaříme, vrátíme zpět maso a prohřejeme.

Poslala Fialka: „Podáváme s čím je libo, já volila vařené brambory a na másle podušená jablíčka s brusinkami.
Druhá varianta je, že při dohotovení šťávy do ní vlijeme smetanu, zredukujeme a nakonec přidáme překrájené kapary.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (3806) Vepřové plátky na sardelovém másle

  1. lakysa22 napsal:

    Boženko, nemáš na vràtkách ceduli „pozor pes“? Já jenom že bych přišla…

  2. Francizska napsal:

    Bezva recept. Co nejdříve vyzkouším.

  3. jarybarka napsal:

    To bude dobrota.Musim si uložit.

  4. kvetula.v napsal:

    Občas dělám kližku na sardelové pastě (recept tu je) a dobrý. Tohle bude taky lahoda a s vepříkem ještě lepší 😋😎

  5. sharka.68 napsal:

    na sardelích je všechno super..i hovězí…a já potírám sardelovou pastou i španěláky….

  6. Vera M. napsal:

    Fialka jako vždy luxusní jídlo , které můžu naservírovat s klidem

  7. Imelda napsal:

    Dobrý nápad s tou pastou, vyzkouším to.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..