blanšírované kapustičky
plátky anglické slaniny
Kapustičky vhodíme do vroucí vody s 1 malou lžičkou jedlé sody (soda udrží hezky zelenou barvu, ale kdo ji nemá, povaří bez ní) a necháme krátce povařit. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Jsou-li mokré, osušíme papírovou utěrkou. Každou růžičku omotáme plátkem slaniny a spíchneme párátkem. Pečeme cca 30 minut do zezlátnutí slaniny.
Poslala Květoslava: „Šárka mi poslala recept na slané pohoštění, já jsem přidala opečené brambory a byl moc dobrý plnohodnotný oběd. Pekla jsem 30 minut v remosce.“
To je výborný recept , že mě to někdy nebapadlo , díky , že jej máme na Br 🤗
Kde je zvzůreček?? Zkusím přemluvit troubu, jestli upeče – asi budu muset hlídat. Na menší množství si budu muset nechat darovat konečně tu remosku..
Moc se ti povedly….
To já bych s chutí poobědvala taky. Remosku mám, do ní se to pěkně vejde. 😉
Květuško, výborný recept, pěkně to vypadá, dobré to bude a je to skvělý nápad.
Krásný a přitom jednoduchý recept. Spáchám brzy, už se těším. 🙂
To je ale krásný recept. Mňam!
Jednoduché, rychlé a pro kapustičkomilovné skvělé. Jen to chce velikost růženek trošku větší. Já už mám v mrazáku samé mrňousky, tak musím na opáčko počkat.🤷♀️
Kapustičky už jsem dělala a bylo to moc dobré….