(3807) Kapustičkové jednohubky

blanšírované kapustičky
plátky anglické slaniny

Kapustičky vhodíme do vroucí vody s 1 malou lžičkou jedlé sody (soda udrží hezky zelenou barvu, ale kdo ji nemá, povaří bez ní) a necháme krátce povařit. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Jsou-li mokré, osušíme papírovou utěrkou. Každou růžičku omotáme plátkem slaniny a spíchneme párátkem. Pečeme cca 30 minut do zezlátnutí slaniny.

Poslala Květoslava: „Šárka mi poslala recept na slané pohoštění, já jsem přidala opečené brambory a byl moc dobrý plnohodnotný oběd. Pekla jsem 30 minut v remosce.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3807) Kapustičkové jednohubky

  1. Vera M. napsal:

    To je výborný recept , že mě to někdy nebapadlo , díky , že jej máme na Br 🤗

  2. lakysa22 napsal:

    Kde je zvzůreček?? Zkusím přemluvit troubu, jestli upeče – asi budu muset hlídat. Na menší množství si budu muset nechat darovat konečně tu remosku..

  3. a.rena napsal:

    To já bych s chutí poobědvala taky. Remosku mám, do ní se to pěkně vejde. 😉

  4. Imelda napsal:

    Květuško, výborný recept, pěkně to vypadá, dobré to bude a je to skvělý nápad.

  5. bozena.fialova napsal:

    Krásný a přitom jednoduchý recept. Spáchám brzy, už se těším. 🙂

  6. Francizska napsal:

    To je ale krásný recept. Mňam!

  7. kvetula.v napsal:

    Jednoduché, rychlé a pro kapustičkomilovné skvělé. Jen to chce velikost růženek trošku větší. Já už mám v mrazáku samé mrňousky, tak musím na opáčko počkat.🤷‍♀️

  8. IvaC napsal:

    Kapustičky už jsem dělala a bylo to moc dobré….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..